یک از چهار عنصر تشکیلدهنده بازاریابی (4P) پروموشن (Promotion) است که کنار قیمت (Price)، محصول (Product) و کانالهای عرضه (Place) نقش پررنگی در یک بازاریابی موفق ایفا میکند.
مثل همه راهوروشهای بازاریابی، آگاهی از انواع پروموشن و اینکه بدانید پروموشن یعنی چه؟ به شما کمک میکند بهترین استراتژی را برای شروع فرایند بازاریابی انتخاب کنید. برای آشنایی با این روش بازاریابی و پیدا کردن پاسخی مناسب برای سوال Promotion فروش چیست؟ در این مطلب با پرمون همراه باشید.
پروموشن یعنی چه؟
پروموشن به هر نوع فعالیت بازاریابی میگویند که مخاطب را برای خرید یا اعتماد به برند خاصی متقاعد کند. در پروموشن مخاطبان هدف شناسایی شده و درباره یک محصول، برند یا خدمات یک کسبوکار به آنها اطلاعرسانی میشود.
میتوان اینطور گفت که پروموشن یک مسیر ارتباطی قوی بین فروشنده و خریدار است تا فروشنده با استفاده از راههای مختلف بتواند درباره یک محصول، خدمت یا حتی برند، به مشتری آگاهی بدهد و او را به خرید ترغیب کند.
با شناخت انواع پروموشن میتوان یک جایگاه خاص نسبت به محصولات، خدمات و برند در ذهن مخاطب ایجاد کرد. پس در نهایت پروموشن به افزایش تعداد مشتریان و در نتیجه افزایش فروش و رشد سود کسبوکارها کمک میکند.
پروموشن فروش چیست؟
در بخش قبلی گفتیم که پروموشن یعنی چه؟ حالا ممکن است این سوال در ذهنتان ایجاد شود که پروموشن فروش چیست؟ پروموشن فروش یک روش بازاریابی است تا فروشنده بتواند محصول و خدمات خود را به مشتری معرفی کرده و او را برای خرید در یک بازه زمانی مشخص تشویق و ترغیب کند.
به بیانی دیگر پروموشن فروش راهی ارتباطی بین فروشنده و مشتری است تا به وسیله آن فروشنده بتواند با روشی متناسب با نوع محصول و خدمات و ایجاد تصویری شفاف در ذهن مشتری او را برای خرید در زمان تعیینشده مثل آخر فصل یا مناسبتهایی مثل نوروز، یلدا و… متقاعد کند.
شناخت انواع پروموشن فروش، به شرکتها و سازمانها فرصت میدهد با کمک راههای مختلف مثل انجام تبلیغات، تهیه هدایا و نمونههای کوچک از محصول و… تعامل بیشتری با مصرفکنندگان داشته باشند و آنها را از مشتریان بالقوه (مخاطب) به مشتریان بالفعل (مشتری نهایی) تبدیل کنند.
اهداف پروموشن
حالا که گفتیم پروموشن یعنی چه؟ باید درباره اهداف آن هم صحبت کنیم. همانطور که گفتیم در نهایت یک پروموشن درست و کارآمد باید بتواند به افزایش فروش، سود و درآمد یک کسبوکار کمک کند.
به طور کلی میتوانیم اهدف پروموشن را به چند بخش تقسیم کنیم:
1. معرفی محصول یا خدمت جدید
یک از مهمترین بخشهایی که پروموشن در آنجا به کمک بازاریابان میآید، زمانی است که باید یک محصول یا خدمت جدید را معرفی کنند. هدف پروموشن در اینجا اطلاعرسانی درباره محصولات و خدمات جدید کسبوکارهاست.
2. آگاهی از برند
پروموشن درست باید یک تصویر خوب و شفاف در ذهن مخاطب ایجاد کند. با این کار مخاطب در فرایند سادهتری برند شما را شناخته و به آن اعتماد کرده است. در نتیجه راحتتر برای خرید متقاعد خواهد شد.
3. نمایش مزیت رقابتی و ایجاد علاقه
هدف دیگر پروموشن ایجاد حس علاقه نسبت به یک محصول یا خدمت خاص در مخاطبان است. برای این کار میتوانید مزایای محصولات و خدمات کسبوکار خودتان را نسبت به رقبا به مخاطب نشان دهید.
4. آگاهی به مشتریان و ایجاد وفاداری
پروموشن میتواند با در جریان گذاشتن مشتریان درباره اخبار سازمان حس وفاداری را در آنها ایجاد و تقویت کند. انتشار اخباری درباره برند، تغییرات کسبوکار، تغییرات محصولات و خدمات، سیاستهای خاص یک سازمان یا کسبوکار و… میتواند نمونههایی برای این هدف باشند.
5. تبدیل مخاطب و مصرفکننده به مشتری واقعی
در نهایت با یک پروموشن درست و کارآمد میتوانید مخاطبان را به خرید راضی کنید و برای یک محصول و خدمت متقاضی بیشتری خلق کنید. همه این کارها در نهایت باعث میشود تعداد مشتریان کسبوکارتان افزایش پیدا کند.
اهمیت پروموشن در بازاریابی
پروموشن میتواند قدرتمندترین بخش بازاریابی برای محصولات و خدمات شما باشد. اهمیتی ندارد رقبای شما در تولید و عرضه محصولات و خدمات خود چقد خوب عمل کنند؛ در نهایت میتوانید با یک Promotion درست و ارتباط سازنده با مشتریان، در بازاریابی موفق باشید.
برای مثال ارائه یک پیشنهاد خرید وسوسهانگیز در موقعیت مناسب یکی از راههای جذب مشتری برای یک کسبوکار است.
همچنین پروموشن در آگاهیدادن به مشتریان در بخشهایی مثل معرفی محصول و خدمات، اخبار کسبوکار، اطلاع از برند و ایجاد حس اعتماد نقش مهمی ایفا میکند.
برای مثال ساخت یک داستان یا روایت درباره برند یا گزارشی تصویری از یک رویداد و انتشار آن در فضای مجازی میتواند به افزایش حس اعتماد و وفاداری مشتریان کمک کند.
همانطور که گفتیم همه این موارد در نهایت به جذب مشتریان بیشتر و افزایش سود و فروش منجر خواهد شد.
انواع پروموشن در بازاریابی
پروموشن انواع مختلفی دارد و هرکدام میتواند جامعه مخاطبان و اهداف مختلفی داشته باشد. در کل پروموشن در بازاریابی به پنج شکل ظاهر میشود:
1. تبلیغات
یک از انواع Promotion در بازاریابی، تبلیغات است که برای معرفی برند، محصول و خدمات به شکل وسیع و در یک بازه زمانی محدود با استفاده از رسانههای ارتباط جمعی انجام میشود.
برای تبلیغات هم میتوانید از روشهای سنتی مانند تلویزیون و رادیو و روزنامه استفاده کنید و هم از سایتها، وبلاگها، فضای آنلاین و.. کمک بگیرید.
انتخاب شیوه تبلیغات و بستر آن به نوع محصولات و خدمات، مخاطبان، بودجه، هدف از تبلیغات و… بستگی دارد. بنابراین تصمیمگیری درباره آن به شما و شرایط کسبوکارتان وابسته خواهد بود.
2. فروش مستقیم
یکی دیگر از انواع پروموشن فروش مستقیم یا شخصی است. در این روش که معمولا برای کسبوکارهای بزرگ، شرکتها و سازمانها کارایی دارد، شخصی بهعنوان نماینده فروش یا ویزیتور با مشتریان یا عرضهکنندگان گفتوگو کرده و محصولات و خدمات را معرفی میکند.
در فروش مستقیم یا همان فروش شخصی، ارتباط کلامی صحیح، برخورد نماینده فروش و تسلط او در معرفی محصولات نقش مهمی در ایجاد حس اعتماد در مخاطب و تبدیل او به مشتری دارد.
3. بازاریابی مستقیم
در این روش از انواع پروموشن، جامعه هدف برای بازاریابی، مشتریان قدیمی شما و افرادی هستند که در گذشته هم به خدمات و محصولاتتان علاقه نشان دادهاند.
برای مثال مخاطبان هدف در بازاریابی مستقیم برای یک دوره آموزشی، افرادی هستند که اولا برای دورههای قبل هم ثبتنام کرده بودند؛ دوما در نظرسنجیها علاقه خود را به چنین دورههایی نشان دادهاند.
4. روابط عمومی
در این روش شرکتها و سازمانهای بزرگ بدون اینکه به طور مستقیم برای برند خود تبلیغ کنند، با شرکت در رویدادهای عامالمنفعه و خیریهها یا انجام خدمات اجتماعی باعث میشوند تصویر خوبی از برندشان در اذهان عمومی شکل بگیرد.
برای مثال میتوان به شرکتهایی اشاره کرد که اسپانسر رویدادهای خیریه میشوند. در این زمان مطبوعات و رسانههای گروهی درباره این رویداد اطلاعرسانی کرده و شرکت مذکور هم بدون اینکه هزینهای برای تبلیغات بدهد، گامی برای آگاهی از برند خود برداشته است.
5. ترویج فروش
ترویج فروش هم یکی دیگر از انواع پروموشن است. همه روشهایی که باعث شود مشتریان شما به خرید بیشتر تشویق شوند، ترویج فروش نام دارد. برای مثال ارسال رایگان، تخفیفهای مختلف، هدایا و نمونههای رایگان، جشنواره، مسابقه و اهدای جوایز، کمپینهای مناسبتی و… تنها بخشی از این موارد هستند.
استراتژی پروموشن چیست؟
حالا که با پاسخ سوال پروموشن یعنی چه، انواع آن و پروموشن فروش آشنا شدید، بهتر است بدانید بدون یک استراتژی مناسب برای پروموشن، بازاریابی شما با شکست روبهرو خواهد شد.
در حقیقت استراتژی Promotion مجموعهای از برنامهها با هدف آگاهیبخشی درباره برند یا جذب مشتریان و در نهایت افزایش فروش است. این برنامهها جامعه مخاطبان، زمان و مکان درست را برای بیشتر شدن تاثیر پروموشن تعیین میکند.
بهترین استراتژیهای پروموشن
استراتژیهای مختلفی برای Promotion وجود دارد که بنابر نوع محصول و مخاطب میتوانید از آن استفاده کنید. مهمترین نکته برای اینکه بتوانید استراتژی درستی برای پروموشن انتخاب کنید، این است که مخاطبان کسبوکار خود را بهخوبی بشناسید و بودجه دقیقی برای طراحی و اجرای استراتژی در نظر داشته باشید.
1. بازاریابی در رسانههای اجتماعی
قدرت فضای آنلاین و شبکههای اجتماعی به همه ثابت شده است. استفاده از شبکهها و پلتفرمهای مختلف مثل اینستاگرام، توییتر و فیسبوک میتواند استراتژی مناسبی برای پروموشن باشد. میتوانید برای دیدهشدن محصولاتتان صفحهای خاص برای برند خود بسازید و با هشتگگذاریهای مناسب کاربران را جذب کنید.
همچنین میتوانید با این روش نظرات کاربران و مشتریان را درباره محصولات و خدمات خود بدانید و از طریق شبکههای اجتماعی با آنها در ارتباط باشید.
2. ایمیل مارکتینگ
این روش یکی از قدیمیترین و البته قدرتمندترین روشهای بازاریابی است. ایمیل مارکتینگ یکی از راههای ارتباط با مشتریان و آگاهی از نظرات آنهاست که باعث رشد و بهبود کیفیت خدمات و محصولات شما میشود.
فرستادن ایمیل برای مشتریان میتواند علاوه بر اطلاعرسانی درباره برند، اخبار سازمان و معرفی محصول، حس وفاداری را در آنها بیشتر کند.
3. بازاریابی محتوایی
برای بازاریابی آنلاین همیشه به بازاریابی محتوایی نیاز دارید. استفاده از محتوای متنی مناسب کنار تصاویر و ویدیوهای متناسب با نوع خدمات و محصولات، علاوهبر آگاهیبخشی نسبت به برند، میتواند مخاطبان را به مشتری تبدیل کند.
با بازاریابی محتوایی میتوانید نکات خاصی را آموزش دهید یا از مزایا و فواید محصولات و خدماتتان بگویید. همچنین این محتوا میتواند در سایتهای دیگر بهعنوان پست مهمان منتشر شود و مخاطبان بیشتری برای کسبوکار شما جذب کند.
4. اینفلوئنسر مارکتینگ
یکی دیگر از استراتژیهای پروموشن اینفلوئنسر مارکتینگ است. در بازاریابی آنلاین، این افراد معروف در فضای مجازی هستند که سفیر برند و محصولات شما میشوند.
بنابر آمارهای منتشر شده، مردم بیشتر تمایل دارند برای خرید یک محصول به حرفهای کسی اعتماد کنند که تجربه استفاده از آن را داشته است.
برای استفاده از این استراتژی باید حسابی وسواس به خرج بدهید و از اینفلوئنسرهایی کمک بگیرید که دنبالکنندههای بیشتر و حواشی کمتری دارند.
5. تبلیغات دهان به دهان
بیش از 92درصد مردم تمایل دارند برای خرید یک محصول به توصیهها و پیشنهادهای دوستان و آشنایان خود عمل کنند. بنابراین استفاده از بازاریابی دهان به دهان تاثیر خیلی بیشتری نسبت به برگزاری کمپینهای تبلیغاتی دارد.
برای اینکه بتوانید از این استراتژی استفاده کنید، میتوانید هدایا و تخفیفهای مختلف برای مشتریانی در نظر بگیرید که محصول و خدمات شما را به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد میدهند.
طراحی یک استراتژی پروموشن
برای برنامهریزی و طراحی یک استراتژی پروموشن موفق باید چند مرحله را طی کنید. در هر مرحله ویژگیهای اصلی محصول یا خدمات خود را به یاد داشته باشید و تعیین کنید دقیقا میخواهید چه پیامی را به مخاطب برسانید.
1. تعیین اهداف
برای اینکه اهداف Promotion را راحتتر مدیریت و بررسی کنید، میتوانید آنها را به دو دسته بلندمدت و کوتاهمدت تقسیم کنید.
اهداف بلندمدت چشماندازه آینده کسبوکار شما بوده و اهداف کوتاهمدت همه دستاوردهای شما در بازههای زمانی کوتاهتر هستند. برای آنکه بهتر این اهداف را مدیریت کنید، میتوانید یک بازه زمانی 3 ماهه یا 6 ماهه برای آن در نظر بگیرید.
همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که اهداف شما باید قابلدسترسی و قابلاندازهگیری باشند. برای درک بهتر این موضوع درباره تکنیک (SMART) برای انتخاب هدف مطالعه کنید.
2. مدیریت بودجه
قبل از انجام هر کاری باید بودجه خود را تعیین کنید. تا چه اندازهای میتوانید برای پروموشن هزینه کنید؟
پاسخ این سوال میتواند گستره فعالیتهای شما و هزینههای احتمالی را تعیین کند. همچنین به شما نشان میدهد کدام روش با محدودیت این بودجه مناسبتر است؛ برای مثال استفاده از ایمیل مارکتینگ ارزانتر از روش اینفلوئنسر مارکتینگ خواهد بود.
3. شناسایی مخاطبان هدف
بنابر نوع محصول و خدمات کسبوکار خود، میتوانید مخاطبان کسبوکارتان را هم بشناشید و بهترین روش را برای پروموشن انتخاب کنید. دقت داشته باشید در بحث بازاریابی، مصرفکنندگان همیشه مخاطبان شما نیستند.
برای مثال اگر محصولات شما برای نوزادان و کودکان طراحی شده، مصرفکننده نوزاد است، ولی جامعه هدف شما والدین هستند. بنابراین شناسایی درست مخاطب میتواند میزان موفقیت پروموشن را بیشتر کند.
4. تعیین استراتژیها و تکنیکهای مناسب
بعد از اینکه متوجه شدید پروموشن چیست؟ و اهداف و مخاطبان و بودجه را هم تعیین کردید، باید یک یا چند استراتژی مناسب انتخاب کنید و تکنیکهای مختلفی را برای آن در نظر داشته باشید.
برای مثال اگر یک برند شناختهشده هستید که میخواهید برای محصولی جدید پروموشن کنید، استفاده از فضای آنلاین و هشتگگذاری میتواند استراتژی خوبی باشد؛ یا اگر در حوزه گردشگری فعالیت میکنید، تولید محتوای مناسب و ایمیل مارکتینگ استراتژی مناسبی است.
5. تعیین نقشها و نظارت بر آنها
بعد از اینکه مراحل قبل را طی کردید، باید مسئولیت هر بخش را به کسی واگذار کنید که از عهده آن بربیاید و با ایجاد تیمها و گروههای کوچکتر روی فعالیت آنها نظارت کنید.
برای این کار دقت داشته باشید گروهها و تیمهای مختلف با هم تعامل خوبی داشته باشند و همه اعضا با هم و در هماهنگی کامل فعالیت کنند.
شروع و نحوه انجام دادن پروموشن فروش
در بخشهای قبلی درباره پروموشن چیست؟ انواع Promotion و پروموشن فروش چیست؟ صحبت کردیم. بعد از اینکه برنامهریزی برای شروع یک پروموشن را انجام دادید، باید قدمبهقدم پیادهسازی Promotion و اجرای آن را شروع کنید.
مراحل زیر نحوه انجام یک پروموشن فروش موفق را نشان میدهد.
1. درک نیازهای مخاطب
هرچه بیشتر مخاطبانتان را بشناسید و نیازهای آنها را بهتر درک کنید، پیام واضحتری را به آنها خواهید رساند. همچنین وقتی مخاطب متوجه شود نیاز و دغدغهاش را درک کردهاید و به آن نیاز توجه کردهاید، راحتتر به شما و برندتان اعتماد میکند.
این موضوع در نهایت میتواند به خلق یک ارتباط پایدار و سازنده کمک کند که در آن مخاطب به مشتری شما تبدیل خواهد شد.
2. ارزیابی محصولات و خدمات
همانطور که درک نیازهای مخاطب مهم و حیاتی است، شناخت کامل محصولات و خدمات هم اهمیت ویژهای در پروموشن آن دارد. شما باید بدانید محصولاتتان چه مزایای رقابتی دارد؟ پاسخگوی چه نیازی از مخاطب است؟ چه جایگاهی در بازار و صنعت دارد؟
شناخت درست خدمات و محصولات به شما فرصت میدهد با دید بازتری برای پروموشن اقدام کنید و حین اجرای تبلیغات مختلف، پیام روشنی را به مخاطب برسانید.
3. انتخاب مناسبترین کانالهای بازاریابی
با نگاهی به برنامهریزیها و مراحل قبلی میتوانید راهی مناسب برای Promotion انتخاب کنید. اینکه از رسانههای سنتی استفاده کنید یا رسانههایی مانند شبکههای اجتماعی را انتخاب کنید، در این مرحله انجام خواهد شد.
دقت داشته باشید برای انتخاب درست کانال پروموشن محصولات و خدماتتان، حتما مراحل قبلی بهویژه بودجه و مخاطبان هدف را در نظر داشته باشید.
4. ایجاد یک ترکیب تبلیغاتی
برای این کار به ترکیب بازاریابی دقت کنید. بازاریابی شما باید مطابق اصول 5p باشد؛ یعنی افراد، قیمت، مکان، محصول و تبلیغات. با درنظر گرفتن شرایط و مراحلی که تا الان درباره آن صحبت کردیم، یک ترکیب درست از همه آنچه در دست دارید، بچینید.
5. ارتباط با مخاطبان
برای اینکه Promotion شما تاثیرگذارتر باشد، باید لحن مناسبی برای پروموشن و محتوای خود انتخاب کنید. همچنین قبل از اجرای آن میتوانید یک تحقیق میدانی با نمونه کوچکی از جامعه مخاطبان داشته باشید و نظر آنها را درباره لحن، تصویر یا حتی تجربه کاربری استفاده از محصول یا حسشان نسبت به محتوای پروموشن جویا شوید.
6. کنترل بودجه
در هر بخشی از پروموشن باید به بودجه، مخارج و هزینههای پیشآمده توجه کنید. هیچ زمانی خودتان را مجبور به پرداخت بیشتر برای هیچ بخشی نکنید. با آگاهی کامل نسبت به هزینه و مخارج میتوانید بخش مالی Promotion را کنترل کنید.
7. بررسی نتایج
برای بررسی نتایج باید نگاهی به هزینهها و مخارج پروموشن و سودآوری آن داشته باشید. اینکه چقدر برای پروموشن هزینه کردهاید و این هزینه چقدر با افزایش مشتریان و بیشتر شدن فروش و سود کل به شما و کسبوکارتان بازگشته (ROI) میتواند به بررسی نتایج کمک کند.
بهترین روشهای Promotion فروش
برای پروموشن فروش و افزایش فروش محصول و خدمت در یک بازه زمان مشخص هم روشهای مختلفی وجود دارد:
1. تخفیف محصولات و خدمات
یکی از قدیمیترین و البته موثرترین راههای افزایش فروش، استفاده از تخفیفهای مختلف برای یک زمانی محدود و کوتاه است. وقتی مشتری قیمت اولیه و بعد از تخفیف محصولات و خدمات شما را ببیند و بداند زمان کمی برای استفاده از آن دارد، به خرید ترغیب میشود.
2. ارسال رایگان و فروش مکمل
ارسال رایگان بعضی از محصولات یا تعیین سقف خرید برای ارسال رایگان هم از روشهای تشویق مشتری به خرید است. برای مثال مشتری با خرید و رساندن مبلغ آن به یک عدد خاص از ارسال رایگان بهرمند میشود.
همچنین میتوانید محصولاتی را که با خرید مشتری مرتبط هستند، پیشنهاد بدهید. برای مثال اگر مشتری یک محصول بهداشتی برای پوست خشک سفارش میدهد، میتوانید دیگر محصولات مناسب با پوست خشک را هم به او پیشنهاد بدهید.
3. کمپینهای تخفیف
کمپینهای تخفیف بیشتر مواقع فروش زیادی به همراه خواهند داشت؛ مانند تخفیفهایی به مناسبت سال نو یا سالگرد معرفی برند و کسبوکار شما! این کمپینها گستره بیشتری در طیف محصولات و خدمات شما دارند و در بازه زمانی مشخص و محدودی اجرا میشوند.
4. تولید محتوای مشتریان
برای اینکه تبلیغات موثر و افزایش فروش داشته باشید، میتوانید از این روش استفاده کنید. تولید محتوای مشتریان در فضای شبکههای اجتماعی یکی از روشهای بازاریابی دهان به دهان هم شناخته میشود.
برای مثال میتوانید از مشتریان بخواهید در ازای تخفیف یا هدیه، عکس یا ویدیویی از تجربه کاربری خود در فضای شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام منتشر کنند.
5. خرید بیشتر، تخفیف بیشتر
این روش هم بسیار رایج و موثر بوده و همچنان در کسبوکارهای آنلاین و آفلاین استفاده میشود. مشتریانی که خرید بیشتری داشته باشند، تخفیف بیشتری هم دریافت میکنند یا از هدایا و خدمات بیشتری بهرمند میشوند.
6. هدیه یا نمونه رایگان
با ایجاد فرصت تجربه محصول برای مخاطبان آنها را به مشتری تبدیل کنید. احتمالا در فروشگاههای بزرگ غرفههایی که نوشیدنی یا خوراکی یک برند خاص را تبلیغ میکنند و نمونههایی را برای امتحانکردن به مردم میدهند، دیدهاید.
همچنین نمونههای کوچکی از محصولات آرایشی بهداشتی که به مخاطبان داده میشود، مثال دیگری برای این بخش است.
7. امتیازهای مشتریان وفادار
با ثبت سابقه خرید مشتریان برای آنها تخفیفات ویژهای قائل شوید. برای مثال وقتی مشتری ببیند در هر بار خرید برای تشکر و جلبتوجه او امتیاز، تخفیف و هدیهای خاص در نظر گرفته میشود، علاوهبر خرید بیشتر، برند شما را به دیگران توصیه میکند.
8. برگزاری مسابقه
برگزاری مسابقات مختلف معمولا برای مردم بسیار جذاب است. شرکت در قرعهکشیها یا مسابقات مختلف با جوایز نقدی یا محصول و خدمتی خاص میتواند تاثیر خوبی در فروش و جلبتوجه مشتریان و مخاطبان داشته باشد.
به چه کسی پروموتر میگویند؟
پروموتر به کسی میگویند که یک محصول یا خدمت را به خوبی معرفی میکند و به سوالات احتمالی مشتریان درباره آن محصول پاسخ میدهند.
بنابراین پروموترها باید نسبت به محصول یا خدمتی که قصد Promotion آن را دارند، شناخت خوبی داشته باشند و از مزایا و معایب و نقاط ضعف و قوت آن باخبر باشند.
پروموترها معمولا مسئولیتهایی مثل ارتباط با مشتریان، ارزیابی کیفیت محصولات، بازاریابی و فروش در کانالهای بازاریابی مختلف، آگاهی از نظرات مخاطبان درباره محصول و… را بر عهده دارند.
نمونههای موفق پروموشن
پروموشن محصولات و خدمات آنقدر در زندگی روزمره ما مشخص هستند که با نگاهی به اطراف، میتوانید مثالهای مختلفی برای انواع پروموشن پیدا کنید:
بلک فرایدی، تخفیفات مناسبتی مانند یلدا و نوروز و تخفیفهای فصلی نمونهای از فعالیتهای سایت خانومی برای فروش محصولات آرایشی و بهداشتی است. این شرکت در کمپین بلک فرایدی که در سال 1402 برگزار کرد، با ارائه تخفیفهای مختلف، ۷۰۰ هزار کالا فروخت.
قرعهکشی، ارائه هدایا و جوایز هم از روشهایی است که بانکها یا برندهای مختلف لوازم خانگی، پوشاک و… برای فروش محصولات یا خدمات خود از آن استفاده میکنند.
بسیاری از برندهای حوزه تولید محصولات خوراکی و نوشیدنی هم از ارائه نمونه رایگان برای معرفی محصول خود کمک میگیرند.
جمعبندی: پروموشن نقشی حیاتی در رشد فروش دارد
در این مطلب درباره پاسخ به سوال Promotion یعنی چه؟ صحبت کردیم. پروموشن مجموعهای از فعالیتهای مختلف برای آگاهیبخشی درباره یک برند، محصول یا خدمت است که بتواند مشتری را برای خرید متقاعد کند.
هدف پروموشن در نهایت افزایش فروش و رشد سود کسبوکارهاست. پروموشن انواع مختلفی دارد و شما با برنامهریزی درست میتوانید پروموشن موفقیتآمیزی داشته باشید.
پرسشهای متداول
پروموشن چیست؟
پروموشن به هرگونه فعالیت بازاریابی میگویند که مخاطب را برای خرید یا اعتماد به برند خاصی متقاعد کند.
پروموشن فروش چیست؟
پروموشن فروش یک روش بازاریابی است تا فروشنده بتواند محصول و خدمات خود را به مشتری معرفی کرده و او را برای خرید در یک بازه زمانی مشخص تشویق و ترغیب کند.
پروموشن چه فرقی با تبلیغات دارد؟
تبلیغات یکی از انواع پروموشن است و به معرفی محصول یا خدمت اشاره دارد ولی پروموشن مجموعهای از فعالیتهای بازاریابی است تا با معرفی و آگاهی دادن به مخاطب او را برای خرید متقاعد کند.
انواع پروموشن کدام است؟
تبلیغات، فروش مستقیم، بازاریابی مستقیم، روابط عمومی، ترویج فروش
بهترین ایدههای پروموشن فروش چیست؟
استفاده از روشهایی مانند برگزاری مسابقات، کمپینهای تخفیف، ارسال رایگان، هدایا و نمونههای رایگان، فروش مکمل و…