یکی از راههای موثر افزایش فروش محصول در دنیای بزرگ بازاریابی، ایونت مارکتینگ یا همان بازاریابی رویداد است. همایشها، کنفرانسها، سمینارها، وبینارها و… همه نوعی از ایونت مارکتینگ محسوب میشود.
برای اینکه بدانید ایونت مارکتینگ چیست و برای کسبوکار شما مناسب است یا خیر، در این مقاله با پرمون همراه باشید تا از مزایای بازاریابی از طریق رویداد برای شما بگوییم و با راههای برگزاری ایونت مارکتینگ و ارزیابی موفقیت یک رویداد، آشنا شوید.
ایونت مارکتینگ چیست؟
ایونت مارکتینگ به معنی برنامهریزی، مدیریت و اجرای یک رویداد است تا بتوانید با این روش برند یا محصولی خاص را به دیگران معرفی کرده و برای آن تبلیغ کنید. همایشها، نمایشگاهها، سمینارها، وبینارها و کنفرانسهای مختلف نمونههایی از بازاریابی رویداد یا همان ایونت مارکتینگ است.
بازاریابی رویداد میتواند بهشکل آنلاین یا حضوری اجرا شود؛ بنابراین فرهنگ، محتوا و برنامهریزی برای هر کدام با دیگری متفاوت است. با برگزاری ایونت مارکتینگ، سازمانها و شرکتها میتوانند مشتریان خود را ببینند و با نظرات و بینش آنها آشنا شوند.
همچنین از این طریق میتوانید آگاهی از برند (Brand awareness)، جذب لید (Lead) و درصد فروش را افزایش بدهید و همزمان با تماس و تعامل با مشتریان، اعتبار بیشتری برای کسبوکارتان بهدست بیاورید.
حالا که گفتیم ایونت مارکتینگ چیست، این نکته را هم بگوییم که در هر بازاریابی رویداد، مخاطبان شما بسته به نوع محصول و خدمتی که ارائه میدهید، متفاوت هستند و برای برگزاری هر ایونت مارکتینگ، باید برنامهریزی متفاوتی داشته باشید.
ایونت مارکتینگ چه اهمیتی دارد؟
بیشتر از 95% بازاریابان معتقد هستند افراد برای افزایش گستره ارتباطاتشان در سمینارها و رویدادها شرکت میکنند. این تمایل افراد به بیشتر کردن ارتباطات، برای کسبوکار شما هم سودمند است.
حدود 30% از کارشناسان حوزه بازاریابی با درنظر گرفتن رقابتهای نزدیک در کسبوکارها، ایونت مارکتنیگ را تنها شیوه بازاریابی موثر میدانند.
همچنین بنابر آمارهای منتشر شده در این زمینه، حدود 85% از شرکتکنندگان، نظر مثبت و دید بهتری نسبت به برگزارکننده رویداد و برند آنها دارند.
انواع بازاریابی رویداد
بعد از اینکه گفتیم ایونت مارکتینگ چیست؟ باید به انواع آن در دنیای بازاریابی هم اشاره کنیم.
رویدادهای بازاریابی را میتوان به دو شکل آفلاین یا آنلاین برگزار کرد. در هر روش نوع مخاطبان و تعداد آنها متفاوت است؛ بنابراین برنامهریزی، هزینه، نوع اجرا و برگزاری و نتایج آنها هم با هم فرق میکند.
– بازاریابی از طریق رویداد آفلاین
این نوع از ایونت مارکتینگ همان طور که از اسم آن مشخص است، یک رویداد حضوری بوده و برگزارکنندگان و شرکتکنندگان با هم روبهرو میشوند.
با وجود اینکه بازاریابی رویداد بهشکل آفلاین هزینه بیشتری دارد، مخاطب درک بهتر و عمیقتری از برند پیدا میکند و ارتباط موثرتری بین شرکتکننده و برگزارکننده رویداد، شکل میگیرد.
1. رویدادهای رهبری فکری
این نوع از ایونت مارکتینگ با نام (Thought Leadership) هم شناخته میشود. در این ایونتها گروهی متخصص و کارشناس خبره و باتجربه در یک زمینه مشخص و با علاقه مشترک، در یک رویداد شرکت میکنند تا با به اشتراک گذاشتن دانش و نظرات خود، سطح علمی خودشان را بالاتر ببرند و نتایج مختلفی درباره یک موضوع خاص بدست بیاورند.
2. رونمایی از محصولات
این بازاریابی رویداد برای معرفی محصول یا خدمتی جدید از یک برند یا سازمان است. با این روش، برگزارکنندگان علاوه بر معرفی محصول و ویژگیها و مزایای آن، با مشتری ارتباط برقرار میکنند.
رویداد رونمایی از محصول، روشی بسیار مناسب برای معرفی و تبلیغ محصولات جدید است و میتواند مسیر ورود به بازار را برای یک محصول یا خدمت جدید هموار کند.
3. قرارهای کاری ویژه
این روش بازاریابی از طریق رویداد، برای حضور و تعامل با مشتریان خاص و به اصطلاح (VIP) برنامهریزی میشود. قرارهای کاری ویژه معمولا به صرف صبحانه، ناهار یا شام و با دعوت از تعداد خاصی از مشتریان و مخاطبان حقیقی با حضور صاحبان اصلی کسبوکار یا نمایندگان ویژه آنها برگزار میشود.
3. نمایشگاههای تجاری
در نمایشگاههای تجاری که شکل دیگری از ایونت مارکتینگ آفلاین هستند، تعداد زیادی از کسبوکارها، سازمانها، شرکتها یا برندها که زمینه فعالیت مشترکی دارند، شرکت میکنند. حضور در نمایشگاههای تجاری در جذب لید و افزایش آگاهی از برند تاثیر بسیاری دارد.
4. سمینارها
شرکتها و سازمانها معمولا با هدف آموزش و یاددادن مسائل مختلف و مرتبط با حوزه فعالیتشان، ممکن است سمینارهای متعددی را برگزار کنند.
به همین دلیل تعداد شرکتکنندگان در سمینارها، معمولا کم است و این شکل از بازاریابی رویداد در محیطهای آموزشی برگزار میشود.
5. کنفرانسها
برعکس سمینار، در کنفرانسها شرکتکنندگان بیشتری حضور دارند. کنفرانسها هم با هدف آموزش مسائل خاص و با حضور کارشناسان و سخنرانان با تجربه برگزار میشود.
برای نتیجه بهتر امکان دارد این کنفرانسها با کارگاههای آموزشی یا ورکشاپهای چند روزه همراه باشد.
– بازاریابی از طریق رویداد آنلاین
این نوع از بازاریابی، با هزینه کمتر و البته دسترسی راحتتر با استفاده از اینترنت و پلتفرمهای مخصوص برگزار میشود. یکی از مزایای این شکل از ایونت مارکتینگ، این است که مخاطبان بدون محدودیت جغرافیایی و در تعداد بالا میتوانند در این رویداد شرکت کنند.
1. وبینارها
میتوان گفت وبینار تقریبا مانند سمینار، ولی بهشکل غیرحضوری و آنلاین بوده که در زمان 30 الی 60 دقیقه برگزار میشود. در وبینارها سخنرانان، کارشناسان و برگزارکنندگان درباره مسائل خاص و مرتبط با حوزه فعالیتشان صحبت میکنند.
این نوع از ایونت مارکتینگ بسته به نوع مدیریت و اجرای آن میتواند اثربخشی متفاوتی داشته باشد.
هرچقدر جذابیت آن برای شرکتکنندگان بیشتر باشد، موفقیت رویداد هم بیشتر خواهد بود. میتوانید با پرسشوپاسخ و وارد کردن شرکتکنندگان به بحث و گفتوگو، وبینار را جذابتر کنید.
2. رویدادهای مجازی
برگزاری رویدادهای مجازی هم شکل دیگری از بازاریابی رویداد بهشکل آنلاین است که با وبینار تفاوتهای کمی دارد. در رویدادهای مجازی تعداد شرکت کنندگان بیشتر است و احتمال دارد در چند روز و چند بخش برگزار شود.
ایونت مارکتینگ چه مزایایی برای کسبوکار شما دارد؟
بعد از تعریف بازاریابی رویداد و پاسخ به سوال ایونت مارکتینگ چیست، باید نگاهی هم به مزایای آن داشته باشیم. به طور کلی مزایا و فواید ایونت مارکتینگ برای کسبوکار در افزایش و رشد فروش خلاصه میشود.
این نوع از بازاریابی که بسیاری از کارشناسان حوزه مارکتینگ به قدرت و اثربخشی آن باور دارند، مزایای مختلف دیگری هم دارد:
– افزایش آگاهی از برند
با نگاهی به آمارهای ایونتهای برگزار شده و نتایج نظرسنجی شرکتکنندگان میتوانیم بگوییم آگاهی از برند شرکتها و سازمانهای برگزارکننده بعد از رویداد، بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
این به آن خاطر است که بیشتر افراد بین 25 تا 40 سال تمایل دارند حس حضور و نظرات خود درباره شرکت کردن در یک رویداد را در شبکههای اجتماعی به اشتراگ بگذارند.
– تعامل بیشتر با مشتریان
همان طور که گفتیم یکی از مزایای بازاریابی رویداد، بهویژه در شکل آفلاین و حضوری، تعامل بیشتر یا مشتریان و آگاهی از نظرات و دیدگاههای آنهاست. این تعامل باعث ایجاد حس اعتماد بیشتر در مشتری و افزایش اعتبار برند شما میشود.
– دستیابی به مشتریان بالقوه و افزایش فروش
حدود 80% بازاریابان در آمریکا معتقد هستند که ایونت مارکتینگ باعث تبدیل مشتریان بالقوه به خریدار میشود. بیشتر مشتریان بالقوه در جریان ایونت مارکتینگهایی مثل نمایشگاههای تجاری به مرحله خرید میرسند که باعث افزایش فروش میشود.
– شناسایی مشتریان راغب و جذب لید
در جریان ایونت مارکتینگ و در تعامل با مخاطبان، میتوانید افرادی را که به خرید محصول یا خدمات برند شما تمایل دارند را شناسایی کرده و جذب لید داشته باشید. با شناسایی مخاطبانی که به کسبوکار شما علاقهمند هستند، میتوانید به مرور آنها را به خریداران یا مشتریان بالقوه تبدیل کنید.
– آموزش افراد
بخشی از کار شما بهعنوان برگزارکننده رویداد، آموزش است. آموزش نکاتی درباره محصول با دعوت از کارشناسان مرتبط، باعث جذابیت بیشتر رویداد و البته افزایش سطح اطلاعات مشتریان میشود.
بازاریابی رویداد برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟
بعد از آشنایی با مفهوم بازاریابی رویداد و اینکه ایونت مارکتینگ چیست؟ باید ببینیم این شکل از بازاریابی برای کسبوکار شما مناسب است یا نه؟
برای پاسخ به این سوال باید نگاهی کلی به کسبوکارتان بیندازید. تا زمانی که محصول یا خدمتی برای ارائه و معرفی داشته باشید، میتوانید از ایونت مارکتینگ برای افزایش تعداد مشتریان و افزایش فروش استفاده کنید. البته که برای هر بار برگزاری بازاریابی رویداد، باید برنامهریزی و مدیریت مناسبی داشته باشید.
بهترین روش برای برنامهریزی بازاریابی رویداد
برای برگزاری یک ایونت مارکتینگ موفق باید در مرحله اول بدانید ایونت مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد؟ حالا با در نظر گرفتن مخاطبان و نوع محصول یا خدمتی که قصد معرفی یا ارائه آن را دارید، باید مراحل زیر را طی کنید:
اول) تعیین هدف از برگزاری ایونت مارکتینگ
برای برنامهریزی، مدیریت و اجرای یک رویداد موفق و همچنین ارزیابی بهتر میزان موفقیت آن، باید اهداف خود را تعیین کنید.
دقت داشته باشید بهتر است بیشتر از یک هدف برای برگزاری ایونت در نظر بگیرید. برای این کار میتوانید از قانون (SMART Goals) استفاده کنید؛ بر اساس این قانون باید هدفی که انتخاب میکنید، ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- مشخص
- قابلاندازهگیری
- در دسترس
- مرتبط
- زماندار
با این روش اهداف شما از برگزاری رویداد تعیین شده و مسیر حرکت شما برای برگزاری رویداد مشخص میشود. همچنین بعد از رویداد میدانید از چه نظر و در چه مواردی باید میزان موفقیت آن رویداد را ارزیابی کنید.
برای مثال ثبت 200 لید جدید در بخش فروش تا پایان رویداد؛ این هدف مشخص است (200 لید جدید)، قابل اندازهگیری است (200 عدد)، در دسترس است (با برگزاری رویدادی با بیش از 200 شرکتکننده)، زماندار است (تا پایان رویداد).
دوم) تعیین بودجه
با تعیین بودجه در حقیقت چهارچوب مشخصی برای میزان مخارج و هزینههای خود مشخص میکنید. با این کار میتوانید تعیین کنید رویداد شما آنلاین یا آفلاین باشد یا تعداد شرکتکنندگان چند نفر در نظر گرفته شود.
همچنین بودجه شما مشخص میکند رویداد شما بزرگ باشد یا باید به یک رویداد کوچک بسنده کنید.
سوم) مشخص کردن ساختار و نحوهی اجرای رویداد
در این بخش شما باید نقشهی کلی رویداد را ترسیم کنید.
- آیا در این رویداد قصد همکاری با شرکت یا سازمان خاصی را دارید؟
- قرار است چه محصولات یا خدماتی معرفی شوند؟
- قصد دارید رویداد را چه زمانی و در کجا برگزار کنید؟
- مخاطبان شما چه کسانی هستند؟
- در کدام بخش چه افرادی سخنرانی می کنند؟
- زمان استراحت و پذیرایی از مهمانان و شرکتکنندگان به چه شکل است؟
- کارگاههای آموزشی و ارائه خدمات رایگان به شرکتکنندگان چگونه است؟
همهوهمه از سوالهایی هستند که قبل از برگزاری یک رویداد باید برای آنها پاسخ واضح و مشخصی داشته باشید.
چهارم) شناسایی مخاطب و جذب شرکتکنندگان
برای اینکه بتوانید یک رویداد با استقبال خوب شرکتکنندگان داشته باشید، باید مخاطبان خود را بهدرستی مشخص کنید. سن و زمینه فعالیت افراد، علاقهمندیها، انتظارات و خواستهها، ارتباطی که با محصول یا خدمات شما خواهند داشت و… را در نظر بگیرید.
برای مثال از خودتان بپرسید چرا یک نفر باید بخواهد در چنین رویدادی شرکت کند؟ این رویداد چه سودی برای افراد دارد؟ چه چیزی باعث جذابیت بیشتر رویداد برای مخاطبان میشود؟ چه نوع کارگاههایی برای مخاطبان مناسبتر است؟ کدام کارشناس یا سخنران برای مخاطبان این محصول جذابیت بیشتری دارد؟
بعد از آن میتوانید یک تحقیق میدانی کوچک داشته باشید؛ یعنی از یک گروه 5 الی 10 نفره این سوالات را بپرسید و با در نظر گرفتن پاسخ آنها جامعه مخاطبان خود را تعیین کنید.
با این کار میتوانید راههای مناسبی برای تبلیغ رویداد یا دعوت از شرکتکنندگان پیدا کنید. انتخاب اینکه به سایت و صفحات مجازی سازمان یا شرکت خودتان بسنده کنید یا دعوت به شرکت در این رویداد را به روشهای دیگر تبلیغ کنید، با شناخت مخاطب مشخص میشود.
پنجم) تولید محتوای مناسب برای رویداد
گاهی برای برگزاری یک رویداد موفق، چند ماه زمان نیاز است. تولید محتوای مناسب برای سایت و آپدیت آن، تعیین هدف و شناسایی مخاطبان، تعیین بودجه و… از کارهای زمانبر و وقتگیری است که باید قبل از برگزاری ایونت مارکتینگ انجام بدهید.
اینکه در کدام محتوا و به چه شکلی مخاطبان را برای شرکت در ایونت مارکتینگ خود تشویق کنید، به لحن برند و نوع محصول شما بستگی دارد.
ششم) تعیین زمان و مکان برگزاری رویداد
بسیار مهم و حیاتی است که زمان برگزاری بازاریابی رویداد، در تعطیلات و روزهای خاص مذهبی نباشد. روزهای عادی و زمانهایی از روز مثل عصرها بعد از ساعات اداری برای برگزاری رویداد مناسبتر است؛ چراکه در این مواقع مخاطبان بیشتری میتوانند در رویداد شرکت کنند.
نکته مهم در تعیین زمان برگزاری ایونت این است که از رویدادهای کسبوکارهای رقیب هم باخبر باشید. تداخل ایونت مارکتینگ شما با رقبا باعث کمشدن تعداد شرکتکنندگان و نرسیدن به اهداف برگزاری رویداد میشود.
انتخاب مکان مناسب هم از دیگر کارهایی است که باید با دقت زیادی انجام شود. هرچه مکان موردنظر شما به مرکز شهر یا میدانهای اصلی و ایستگاههای حملونقل عمومی نزدیکتر باشد، شرکتکنندگان بیشتری جذب خواهید کرد.
هفتم) معرفی محصولات یا خدمات در رویداد
در نظر داشته باشید همه فعالیتهای شما برای معرفی محصول یا خدمت خاصی از کسبوکارتان است؛ بنابراین روش مناسبی برای معرفی آن در نظر داشته باشید.
استفاده از کلیپهای کوتاه، موسیقی خاص، رنگ و فونت مناسب با برند کسبوکارتان میتواند به شما در معرفی و تبلیغ محصولات و خدمات کمک کند.
چگونه میتوان موفقیت در بازاریابی رویداد را ارزیابی کرد؟
برای ارزیابی موفقیت ایونت ماکتینگ بهتر است از شاخصهای مناسب در بازاریابی استفاده کنید. برای این کار پنج شاخص کلیدی عملکرد (KPI) رایج وجود دارد:
1. مقایسه تعداد ثبتنام کنندگان و شرکتکنندگان
طبیعی است که همیشه تعداد کسانی که برای شرکت در ایونت مارکتینگ ثبت نام میکنند، بیشتر از تعداد شرکتکنندگان آن است؛ اما این اختلاف نباید زیاد باشد.
با این مقایسه باید به فکر باشید که چه چیزی باعث شده ثبتنام کنندگان، در رویداد شما شرکت نکنند.
دسترسی به محل برگزاری سخت بوده یا زمان برگزاری به آنها یادآوری نشده است؟ هزینه شرکت در این رویداد زیاد بوده یا مخاطب در مراحل نزدیک به رویداد تمایل خود را برای شرکت در آن از دست داده است؟ خودتان را جای مخاطبان بگذارید و برای حل این مشکل راهحلی پیدا کنید.
بررسی هر کدام از این موارد به شما کمک میکند با دیدی بازتر و تجربهای بهتر برای برگزاری رویداد بعدی اقدام کنید.
2. محاسبهی درآمد حاصل از رویداد
یکی دیگر از روشهای ارزیابی موفقیت در ایونت مارکتینگ، محاسبه درآمد ناخالص است. درآمد ناخالص یعنی بدون در نظر گرفتن هزینههای برگزاری رویداد، مقدار درآمد خود را محاسبه کنید.
البته اگر میخواهید دقیقتر ارزیابی کنید، بهتر است نسبت هزینه به درآمد را هم حساب کنید. یعنی همه مخارج رویداد مانند هزینه تبلیغات، اجاره مکان، پذیرایی و… را از درآمد کل کم کنید.
این مقدار به شما نشان میدهد آیا در برگزاری این رویداد موفق بودهاید یا عملکرد خوبی نداشتهاید.
3. ارزیابی میزان رضایت شرکتکنندگان در رویداد
سنجیدن رضایت شرکتکنندگان به شما اجازه میدهد با نقاط ضعف و قوت رویداد خود مواجه شوید. هرچه این رویداد برای شرکتکنندگان جذابتر بوده باشد، احتمال شرکت در رویدادهای بعدی و تبلیغ برند شما در صفحات مجازی آنها بیشتر میشود.
برای ارزیابی رضایت شرکتکنندگان در ایونت مارکتینگ، میتوانید از شاخص خالص مروجان (NPS) استفاده کنید. این شاخص یک از معیارهای کلیدی در نظرسنجی محسوب میشود. شرکتکنندگان باید در پاسخ به سوال «چقدر احتمال دارد درباره این رویداد با اطرافیان خود صحبت کنید؟» یک از شمارههای 0 تا 10 را انتخاب کنند.
انتخاب یکی از شمارههای 0 تا 6 به معنی این است که شرکتکنندگان از رویداد شما راضی نبودهاند و به احتمال زیاد در رویدادهای بعدی شرکت نخواهند کرد.
شماره 7 و 8 به این معنی است که شرکتکنندگان با وجود رضایت نسبی از رویداد آن را به اطرافیان خود پیشنهاد نمیدهند، ولی احتمال دارد در رویدادهای بعدی شرکت کنند.
انتخاب شمارههای 9 و 10 رضایت کامل شرکتکنندگان را نشان میدهد و تبلیغ برند شما هم از سمت همین شرکتکنندگان خواهد بود.
4. بررسی توصیه و پیشنهاد برند منشن
یک از کارهای هوشمندانهای که میتوانید قبل از برگزاری یک ایونت انجام دهید، انتخاب یک هشتگ مناسب در فضای مجازی است.
با این کار بعد از برگزاری بازاریابی از طریق رویداد، میتوانید با رصد فضای مجازی متوجه شوید چند نفر رویداد شما را با دیگران به اشتراک گذاشتهاند و درباره آن صحبت کردهاند. علاوهبراین میتوانید از میزان رضایت یا نارضایتی شرکتکنندگان هم باخبر شوید.
همچنین با پاسخ به شرکتکنندگان و برطرف کردن مشکلات آنها، میتوانید تصویری خوب و قابلاعتماد از برند خود بسازید.
5. ارزیابی تعداد لیدهای جذبشده
برای این کار باید تعداد مشتریهای راغب یا همان لید را به دست بیاورید و بررسی کنید چه تعدادی از آنها به مشتری حقیقی تبدیل شدهاند. این تعداد عملکرد شما در ایونت مارکتینگ را بهخوبی نشان میدهد.
اینکه برای هر لید و تبدیل آن به مشتری چقدر هزینه کردهاید و آیا این مبلغ با فروش محصول به سرمایه شما بازگشته است یا خیر، نشاندهنده میزان موفقیت شما در ایونت مارکتینگ است.
بهترین استراتژیها برای افزایش موفقیت ایونت مارکتینگ چیست؟
در بخشهای قبلی با این موضوع که بازاریابی رویداد چیست و مزایا و روش برنامهریزی برای آن ٖآشنا شدید. در این بخش از مطلب ایونت مارکتینگ چیست؟ میخواهیم درباره بهترین استراتژیهایی صحبت کنیم که احتمال موفقیت شما در ایونت مارکتینگ را افزایش میدهد.
1. تبلیغ در شبکههای اجتماعی
قدرت شبکههای اجتماعی را دست کم نگیرید. میتوانید برای رویداد خود یک صفحه جدا در شبکههای آنلاین طراحی کنید و با هشتگهای مختلف، ایونت مارکتینگ کسبوکار خود را تبلیغ کنید.
همچنین با مخاطبان و مشتریان وفادار خود در ارتباط باشید و از آنها برای تبلیغ رویداد خود در شبکههای مجازی کمک بگیرید.
2. تشویق کاربران برای تولید محتوا
یک دیگر از راههای استفاده از فضای آنلاین برای تبلیغ رویداد، تشویق کاربران برای تولید محتواست. برای این کار میتوانید مسابقهای طراحی کنید تا کاربران با بازنشر هشتگ اختصاصی رویداد مورد نظر و تولید محتوا و شرکت در آن مسابقه، ایونت مارکتینگ شما را تبلیغ کنند.
3. بازاریابی ایمیلی و جذب لید
66% برگزارکنندگان رویدادها، ایمیل مارکتینگ را ابزار قدرتمندی برای جذب شرکتکنندگان معرفی کردهاند. استفاده از ایمیل مارکتینگ همچنان یکی از قویترین راههای جذب لید و مخاطب است.
با استفاده از ایمیلهای ثبتنام کنندگان، آنها را به شرکت در رویداد تشویق کنید. ایمیل یادآوری رویداد را هم روز قبل از برگزاری ارسال کرده و مزایای شرکت در آن را با مخاطب درمیان بگذارید.
4. طراحی صفحه فرود جذاب و موثر
بدون شک صفحه فرود (Landing Page) سایت شما یک از موثرترین راههای جذب شرکتکننده است. میتوانید با بیانی واضح و جملاتی وسوسهانگیز، رویداد خود را در صفحه فرود سایت معرفی کنید. برای این کار در نظر داشته باشید که چه پیامی را در این صفحه به مخاطب نشان میدهید:
- معرفی رویداد و مزایای آن برای شرکتکننگان
- معرفی سخنرانان و کارشناسان و سوابق آنها
- نمایش اطلاعات مهم مانند زمان و مکان و هزینه شرکت در رویداد
- CTAهای مناسب برای نحوه ثبتنام در رویداد و ثبت اطلاعات مخاطب
5. بازاریابی محتوا و افزایش تعداد ثبتنامها
استفاده از محتوای مرتبط با رویداد با سئوی مناسب باعث میشود مخاطبان زیادی از طریق موتورهای جستوجو مانند گوگل، با رویداد شما آشنا شوند.
انتشار محتوای متنی یا تصویری در سایت و بلاگ و همچنین بهعنوان پست مهمان در سایر سایتها میتواند به افزایش تعداد ثبتنامکنندگان کمک کند.
6. بیانیههای مطبوعاتی در رسانههای معتبر
یک از کارهایی که میتوانید توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرده و در سطح گستردهای اطلاعرسانی کنید، انتشار بیانیه در رسانههای معتبر مانند روزنامهها یا سایتهای اصلی خبرگزاریهای شناخته شده است.
با استفاده از این روش میتوانید مخاطبان ویژه مثل کسبوکارهای مرتبط و کارشناسان فعال در حوزه فعالیت خود را جذب کنید. همچنین شرکتکنندگان دیگر هم راحتتر به شما و برندتان اعتماد میکنند.
7. هزینه برای تبلیغ
باوجود روشهای رایگان مانند هشتگگذاری و تولید محتوا و استفاده از سایت اصلی کسبوکارتان، فراموش نکنید که از کانالهای پولی برای تبلیغ رویداد خود بهره ببرید.
اینفلوئنسرها، سایتهای مختلف معتبر، ارسال پیامک و… میتواند به جذب مخاطب و افزایش شرکتکنندگان کمک کند.
8. ثبتنامهای زودهنگام و تخفیفات ویژه (FOMO)
این روش یکی از قدیمیترین استراتژیهای جذب شرکتکننده و البته روشی موفق در ایونت مارکتینگ است. در این روش شما به مخاطب فرصت میدهید که با ثبتنام زودهنگام در زمانی تعیین شده، هزینه کمتری برای شرکت در رویداد بپردازد.
زمانی که برای این ثبتنام و بهره بردن از تخفیف وسوسهکننده آن در نظر میگیرید، باید کوتاه باشد. با این روش شما با ایجاد حس اضطرار و اشتیاق، تعداد ثبتنامکنندگان را در همان روزهای اول افزایش میدهید.
9. هدیههای جذاب و رضایت شرکتکنندگان
یکی از راههایی که میتوانید در بازاریابی رویداد عملکرد خوبی داشته باشید، در نظر گرفتن هدیههای جذاب و موثر برای شرکتکنندگان است.
با این کار تاثیر عمیقی بر آنها میگذارید و میتوانید با جلب رضایت شرکتکنندگان، شانس موفقیت خودتان را بیشتر کنید.
نمونههایی از ایونت مارکتینگ موفق
برای آنکه یک رویداد را با موفقیت به سرانجام برسانید، فقط دانستن اینکه ایونت مارکتینگ چیست و چه استراتژیهایی دارد، کافی نخواهد بود. نگاهی به تجربههای موفق رویدادهای دیگر میتواند افق دید شما را بازتر کند و ایدههای مختلفی به شما بدهد.
ایونت مارکتینگهای گوگل برای معرفی اپلیکیشنها و خدمات مختلفی که ارائه میدهد، همیشه جزو بهترین ایونت مارکتینگهای برگزارشده است. با وجود اینکه این رویدادها آفلاین و حضوری هستند، فیلمهای ضبطشده آن در شبکههای اجتماعی وجود دارد و میتوانید نگاهی به آنها داشته باشید.
نمونههایی از ایونت مارکتینگ ناموفق
گاهی هم یک رویداد یا کمپین با وجود اینکه برای برنامهریزی و اجرای آن ماهها زمان صرف شده، به موفقیت نمیرسد. یک از مهمترین دلایل آن اطلاعات نادرست درباره مخاطب است.
در سال 2017 شرکت تولید و پخش محصولات آرایشی و بهداشتی داو، با برگزاری کمپین Body Positive Packaging سعی در آگاهی دادن به زنان و ایجاد حس خوب درباره بدنشان داشت. با این پیام که زنان با هر اندازه و شکلی قابل احترام هستند.
محصولات این شرکت در بستهبندیهایی بهشکلها و اندازههای مختلف در 7 شکل عرضه شد و متاسفانه پیام اشتباهی را رساند و تا مدتها سوژه طنز کاربران شبکههای اجتماعی شد.
شرکت داو با وجود هزینههای بسیاری که برای این بستهبندیها و ایونت مارکتینگ آن انجام داده بود، شکست خورد.
جمعبندی: ایونت مارکتینگ برای چه اهدافی مناسب است؟
ایونت مارکتینگ یا همان بازاریابی رویداد، نوعی بازاریابی موثر و قدرتمند برای معرفی برند، محصول یا خدمات است که با برگزاری رویداد به دو شکل آنلاین یا حضوری انجام میشود.
مهمترین مزایای ایونت مارکتینگ، افزایش آگاهی از برند و رشد فروش، تعامل بیشتر با مشتریان و شناخت نقاط قوت و ضعف محصول، افزایش اعتبار برند و جذب مشتریان راغب است.
با همه این توضیحات اینکه چنین شیوهای برای کسبوکار شما مناسب است یا خیر، به استراژی سازمان، برند، محدودیت منابع و… کسبوکارتان بستگی دارد.
پرسشهای متداول
بازاریابی رویداد چیست؟
ایونت مارکتینگ به معنی برنامهریزی، مدیریت و اجرای یک رویداد است تا بتوانید با این روش برند یا محصولی خاص را به دیگران معرفی کرده و برای آن تبلیغ کنید.
بازاریابی رویداد برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟
هر کسبوکاری که محصول یا خدمتی را برای ارائه و عرضه به بازار داشته باشد، میتواند از ایونت مارکتینگ برای افزایش تعداد مشتریان و رشد فروش استفاده کند.
راههای افزایش موفقیت در ایونت مارکتینگ چیست؟
برنامهریزی مناسب، شناسایی درست مخاطب، تبلیغات، تعیین ساختار و محتوای مناسب برای رویداد، جلب رضایت شرکتکنندگان
مراحل برنامهریزی برای برگزاری رویداد چیست؟
تعیین هدف از برگزاری ایونت مارکتینگ، تعیین بودجه، مشخص کردن ساختار و نحوهی اجرای رویداد، شناسایی مخاطب و جذب شرکتکنندگان، تولید محتوای مناسب برای رویداد، تعیین زمان و مکان برگزاری رویداد، روش معرفی محصولات یا خدمات در رویداد
بهترین روش تبلیغ یک بازاریابی رویداد، چیست؟
استفاده از فضای مجازی و هشتگگذاری، تشویق کاربران برای تولید محتوا، بازاریابی ایمیلی، طراحی صفحه فرود جذاب و موثر، بیانیههای مطبوعاتی در رسانههای معتبر، ثبتنامهای زودهنگام و تخفیفات ویژه (FOMO)