حضور فضای دیجیتال در زندگی روزمره ما هر روز پررنگتر میشود. وبسایتها و شبکههای اجتماعی بخش مهمی از اطلاعات، اخبار، محتواهای آموزشی و حتی خدمات روزمره ما را فراهم میکنند. این جایگاه، با همهگیری کرونا و قرنطینههای عمومی بیش از پیش تقویت شد. افراد مختلف جامعه با استفاده از قابلیتهای مختلف این بستر ارتباطی، فعالیتهای کاری خود را از راه دور پیش میبرند، خریدهای خود را انجام میدهند، در کلاسهای آموزشی شرکت میکنند و حتی ارتباطات دوستانه و خانوادگی خود را حفظ میکنند. جایگاه فضای دیجیتال در زندگی روزمره چنان مهم است که امروز شاید زندگی بدون اینترنت و امکانات متعددی که برای ما فراهم میکند، برای بسیاری از افراد دشوار و حتی غیرقابل تصور باشد.
چنین فضایی که اقشار مختلف جامعه روزانه بخش قابل توجهی از وقت خود را در آن سپری میکنند، بستری مهم و مورد توجه برای متخصصان مارکتینگ است، چراکه با حضور مؤثر در این فضا میتوان پیامها و محتواهای تبلیغاتی را به شکلی اثرگذار به عده زیادی از مخاطبان هدف رساند. این فضا البته امکانات دیگری را نیز برای متخصصان تبلیغات و مارکتینگ فراهم میکند که باعث جذابیت و اهمیت بیشتر آن میشود. هدف قرار دادن گروههای خاص از مخاطبان هدف در این فضا آسانتر است. در بستر دیجیتال بررسی و نتیجهسنجی اقدامات و رسیدن به دادههای قابل اتکا بسیار سادهتر انجام میشود. بررسی فعالیتها و مسیر طی شده توسط مخاطبان با دقت امکانپذیر است. به همین دلیل، فعالیتهای مارکتینگ در فضای دیجیتال به شاخهای تخصصی تحت عنوان دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال تبدیل شده که متخصصان آن به طور مداوم تلاش میکنند با شناخت دقیق زیر و بمهای این بستر ارتباطی، فعالیتهای تبلیغاتی مؤثری را در آن طراحی و اجرا کنند با ما در پرمون طرح همراه شویم تا باهم این مهم را بررسی کنیم.
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
برای آنکه فعالیتها در فضای دیجیتال مؤثر باشد و به نتیجه مطلوب برسد، برندها باید استراتژی دقیق و منسجمی را بر اساس ویژگیها و امکانات این فضا طراحی و اجرا کنند. این استراتژی نیازمند شناخت دقیق مخاطبان، نقاط حضور و رفتارهای آنها در فضای دیجیتال و همچنین عوامل تأثیرگذار بر آنهاست. پس از آن تمامی مراحل اجرای کمپین نیز باید رصد شود و بر اساس نتایج و دادههای به دست آمده در هر مرحله، فعالیتها اصلاح و بهینهسازی گردد. از آنجا که فضای دیجیتال خود به شدت مبتنی بر دادههاست، جمعآوری و بررسی دادههای مرتبط و طبقهبندی شده در آن بسیار سادهتر از سایر بسترهای ارتباطی است. برای جمعآوری این اطلاعات و دادههای ضروری در هر مرحله استفاده از ابزارهای تخصصی مربوطه ضروری است.
بیشتر بخوانید :
نرخ بازگشت سرمایه ROI چیست؟
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال چیست؟
ابزارهای دیجیتنال مارکتینگ مجموعهای از خدمات و نرمافزارها هستند که جمعآوری دادهها، تولید و مدیریت محتواها و بررسی و نتیجهسنجی فعالیتها را به شکلی دقیق و مؤثر امکانپذیر میسازند. این ابزارها به متخصصان مارکتینگ کمک میکنند تا استراتژیهای بهینه و اثرگذاری را طراحی کنند و سپس با رصد و اندازهگیری دقیق نتایج، نسبت به اصلاح و بهینهسازی آنها اقدام کنند. ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بسیار متنوع و تخصصی هستند و هر یک امکانات و قابلیتهای به خصوصی را برای زمینهای خاص از فعالیتها فراهم میکنند.
چرا باید از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ استفاده کرد؟
با استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ میتوان اطلاعات و دادههای مرتبط با مخاطبان و فعالیتهای آنها را با دقت و کیفیت بهتری جمعآوری کرد. طراحی دقیقتر فعالیتها با استفاده از خروجیهای این ابزارها باعث صرفهجویی در هزینهها میشود و اثرگذاری فعالیتها را نیز افزایش میدهد. همچنین با استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ کاربردی، زمان و نیروی لازم برای انجام بسیاری از فعالیتها بسیار کمتر خواهد شد. دادههایی که از طریق این ابزارها به دست میآید به تعیین برآوردهای اولیهای کمک میکند که با استفاده از آنها برنامهریزی زمان و بودجه برای کمپینها سادهتر و دقیقتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید : آیا می دانید دیجیتال مارکتر کیست؟ وظایف کارشناس و مدیر دیجیتال مارکتینگ چیست؟
انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ انواع مختلفی دارند و هریک به صورت تخصصی روی یک حوزه و زمینه موضوعی متمرکز هستند. این ابزارها را میتوان به شکلهای مختلفی تقسیمبندی کرد. از نظر کاربرد، میتوان اکثر ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را در یکی از دستههای زیر قرار داد:
– ابزارهای آنالیز آماری Analytics Tools:
داشتن اطلاعات دقیق از بازدیدکنندگان هر وبسایت اولین گام برای شناخت مخاطبان و طراحی استراتژیهای مؤثر است. آگاهی از ویژگیهای دموگرافیک، ساعات و روزهای فعالیت در وبسایت، صفحات و کلمات کلیدی مورد توجه و حتی دستگاه یا سیستم عامل مورد استفاده اکثر کاربران، میتواند به خلق تجربه کاربری بهتر و تولید محتوای مؤثرتر کمک قابل توجهی کند. ابزارهای آنالیز آماری این اطلاعات را جمعآوری کرده و به صورت طبقهبندی شده و آماده برای تحلیل و بررسی برای متخصصان نمایش میدهند.
– ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای شبکههای اجتماعی Social Media Marketing Tools:
شبکههای اجتماعی یکی از مهمترین نقاط حضور کاربران هستند. به دلیل ماهیت شلوغ و سریع این شبکهها بررسی و جمعآوری اطلاعات به صورت دستی در آنها تقریباً غیرممکن است. ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای شبکههای اجتماعی به برندها کمک میکنند ترندها و بحثهای داغ را بشناسند و درک بهتری از مخاطبان حاضر در این فضا داشته باشند. از طرف دیگر با استفاده از این ابزارها برندها میتوانند مطالب مرتبط با خود را رصد کنند، تقویمهای محتوایی بهینه طراحی کنند و بخشهای مختلف کمپینهای خود در این شبکهها را نتیجهسنجی نمایند.
– ابزارهای ایمیل مارکتینگ Email Marketing Tools:
ایمیل مارکتینگ یکی از روشهای قدیمی و مؤثر در فضای دیجیتال است. تفاوتی نمیکند که یک برند تخصصی و کوچک باشد و مخاطبان محدودی داشته باشد و یا فراگیر و بزرگ با مخاطبانی گسترده؛ ایمیلها ابزاری قدرتمند برای اطلاعرسانی و جذب مخاطبان هستند. با ارسال مطالب جذاب و درج لینکهای مرتبط به صفحات فرود، ایمیلها میتوانند علاوه بر جذب مخاطبان جدید در بازیابی مخاطبان قدیمی نیز مؤثر باشند. ابزارهای این بخش به طراحی و ارسال ایمیلهای تبلیغاتی اثرگذار کمک میکنند.
– ابزارهای بهینهسازی برای موتورهای جستجو یا سئو Seo (Search Engine Optimization) Tools:
موتورهای جستجو یکی از اصلیترین ابزارهای مخاطبان برای یافتن محصولات، اطلاعات و حتی پاسخ پرسشها و نیازهایشان هستند. اکثر مخاطبان هنگام جستجو به نتایج اولیه بسنده میکنند و به همین دلیل حضور مؤثر در میان نتایج اول یکی از نکات بسیار مؤثر در جذب مخاطبان جدید است. ابزارهای بهینهسازی برای موتورهای جستجو با تکیه بر الگوریتمهای این موتورها به برندها کمک میکنند تا وبسایت و مطالب خود را به نحوی بهینه کنند که در میان اولین نتایج جستجو برای موضوعات مورد نظرشان نمایش داده شود.
– ابزارهای تولید و بازجذب لید Lead Generation And Enrichment Tools:
برای جذب مخاطبان جدید و گرفتن اطلاعات تماس اولیه، روشهای مختلفی وجود دارد. از تبلیغات کلیکی و بکلینکها تا ارجاع توسط اینفلوئنسرها و صفحات پرمخاطب شبکههای اجتماعی، مخاطبان میتوانند به شکلهای مختلفی وارد وبسایت شوند. پس از ورود به وبسایت ضروری است تا حداقلی از اطلاعات مانند آدرس ایمیل از آنها دریافت شود تا اگر بدون خرید و یا حتی بررسی محصولات و خدمات وبسایت را ترک کردند، امکان بازیابی ارتباط با آنها فراهم باشد. ابزارهای تولید و بازجذب لید کمک میکنند تا مخاطبان را به شکلهای مختلف به وبسایت هدایت کرده و سپس آنها را مجاب کرد تا راهی برای تماسهای بعدی در اختیار برند قرار دهند. علاوه بر این، این ابزارها امکان طبقهبندی و بررسی بهتر و دقیقتر اطلاعات جمعآوری شده را نیز فراهم میکنند.
– ابزارهای بهینهسازی نرخ تبدیل Conversion Rate Optimization Tools:
هرچند بازدید از سایت به تنهایی میتواند باعث افزایش آگاهی از برند و تقویت جایگاه آن در ذهن مخاطبان شود، اما این آگاهی و جایگاه با متقاعد کردن مخاطب به خرید و یا انجام فعالیتی خاص به شکل قابل توجهی تقویت و تثبیت میشود. ابزارهای این بخش به متخصصان مارکتینگ کمک میکنند روشهای مؤثری را پیادهسازی کنند تا نرخ فعالیت مخاطبان را افزایش دهند.
– ابزارهای تولید صفحات فرود Landing Page Tools:
صفحات فرود یکی از بخشهای اصلی هر کمپین دیجیتال مارکتینگ هستند. پس از آنکه مخاطبان با استفاده از ابزارها و کانالهای ارتباطی متنوع به این صفحات هدایت شدند، طراحی جذاب و تأثیرگذار این صفحات فرود است که باعث تثبیت پیام و متقاعد شدن مخاطب به انجام فعالیتی خاص میشود. ابزارهای این بخش برای تولید صفحات فرود مؤثر و گیرا به کار میروند.
– ابزارهای مدیریت و انتشار فایل و محتوا File And Media Management And Publishing Tools:
نگهداری و مدیریت فایلها و محتواهایی که حجم بالایی دارند امری هزینهبر و دشوار است؛ به همین دلیل استفاده از سرویسها و ابزارهایی که به طور تخصصی برای این موضوع طراحی شدهاند علاوه بر کاهش هزینهها، دردسرهای مدیریت این محتواها را نیز کمتر میکند. از طرف دیگر، برخی از این ابزارها امکانات کاربردی دیگری نیز برای انتشار محتوا و دسترسی به مخاطبان بالقوه فراهم میکنند.
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خارجی
به عنوان برخی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خارجی میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
– گوگل آنالیتیکز: یکی از قویترین و رایجترین ابزارهای جمعآوری و آنالیز دادههای آماری مربوط به وبسایتها که امکانات بسیاری را برای متخصصان مارکتینگ فراهم میکند. با استفاده از گوگل آنالیتیکز میتوان کانالهای ورودی، بازخورد مطالب، ویژگیهای دموگرافیک مخاطبان و بسیاری اطلاعات دیگر را به صورت دقیق و طبقهبندی شده در اختیار داشت. این سرویس در کنار گستردگی امکاناتش، به دلیل هماهنگی بالا با سایر خدمات گوگل که ابزارهای متنوع دیگری را برای دیجیتال مارکتینگ فراهم میکند، بسیار کاربردی است. استفاده از خدمات گوگل آنالیتیکز به صورت رایگان امکانپذیر است و نیاز بیشتر برندهای کوچک تا متوسط را تأمین میکند اما برای سازمانهای بزرگ نسخه پولی آن نیز با امکانات بیشتر موجود است.
– Keyword Planner: یکی دیگر از ابزارهای گوگل که میانگین جستجوهای ماهانه برای یک کلمه کلیدی و جایگاه وبسایت شما را در میان جستجوهای آن کلمه نمایش میدهد و امکان فیلترگذاری بر اساس جغرافیا یا سایر فیلترهای جستجوی گوگل را فراهم میکند.
– گوگل ترندز: ابزاری بسیار کاربردی برای بررسی ترندهای محتوایی که در کنار Keyword Planner و به عنوان ابزار تکمیلی میزان توجه به کلمات کلیدی مختلف را در جستجوهای کاربران نشان میدهد و میتواند برای برنامهریزی محتواهای وبسایت در هر مقطع از زمان بسیار مفید باشد.
– سرچ کنسول گوگل: این ابزار رایگان گوگل که در گذشته با نام گوگل وبمستر تولز شناخته میشد، امکانات فراوانی را برای افزایش بازدیدهای اورگانیک، بهبود از نظر سرچ، بررسی و رصد لینکها و اصلاحات ضروری در کدهای اچتیامال فراهم میکند.
– Moz: یکی از بهترین ابزارها در زمینه بهینهسازی برای موتورهای جستجو که امکانات بسیاری برای بررسی وبسایت و نقصهای فنی مطابق با الگوریتمهای گوگل، رتبهبندی سایتها، آنالیز کلمات کلیدی، بررسی بکلینکها و سایر موارد مرتبط با سئو فراهم میکند و در زمره بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خارجی به شمار میآید.
– Hotjar: ابزاری کاربردی برای جمعآوری اطلاعات مربوط به رفتار کاربران در وبسایت. هاتجار به صاحبان وبسایتها کمک میکند نقاط مورد توجه کاربران را از طریق هیتمپ وبسایت خود مشاهده کنند و حتی ویدیویی از حرکات و فعالیتهای مخاطبان در سایتشان را تماشا کنند تا بتوانند وبسایت خود را بهتر بهینهسازی کنند.
– وردپرس: یکی از منعطفترین و گستردهترین ابزارهای تولید وبلاگ که امروزه حتی برای تولید فروشگاههای آنلاین هم از آن استفاده میشود. وردپرس به دلیل زیرساخت انعطافپذیر و پشتیبانی از پلاگینهای متعدد علاوه بر آنکه امکانات فراوانی را برای طراحی و شخصیسازی وبسایتها فراهم میکند قابلیتهای بیشماری در بهینهسازی برای موتورهای جستجو دارد.
– مدیوم: یک ابزار تخصصی برای تولید وبلاگهای اختصاصی، که به برندها این امکان را میدهد تا ضمن انتشار مطالب خود، امکان دنبال کردن را نیز برای مخاطبانشان فراهم سازند.
– Unbounce: یکی از بهترین ابزارهای دیجتال مارکتینگ برای تولید سریع و آسان صفحات فرود که علاوه بر ارائه دادههای آماری از نتایج، امکان سنجش A/B و آزمودن المانهای مختلف پیش از انتشار نهایی را هم فراهم میکند. قالبهای پیشساخته این ابزار برای برندها این امکان را فراهم میکنند تا حتی در صورتی که به طراحان حرفهای دسترسی ندارند، صفحات فرود جذاب و اثرگذاری را خلق کنند.
– Leadpages: ابزاری برای تولید وبسایتها، صفحات فرود و ورودیهایی که منجر به تولید لید میشود. با استفاده از این ابزار میتوان صفحات مختلف وب را به سادگی و در محیطی بصری طراحی کرد و فرمها، محصولات و اطلاعات را به شکلی جذاب و گیرا به نمایش گذاشت.
– یوتیوب و ویمئو: از جمله ابزارهای مهم برای انتشار ویدیو. علاوه بر آنکه با استفاده از الگوریتمهای این سرویسها میتوان ویدیوها را در معرض دید مخاطبان بالقوه بسیاری قرار داد، با انتشار ویدیو در این پلتفرمها و سپس قرار دادن پنجره نمایش در داخل وبسایت برند میتوان هم از مزایای سئوی آنها بهرهمند شد و هم نگران حجم سرور و نگهداری و مدیریت ویدیوها نبود.
– OneSignal، VWO: این ابزارها برای طراحی و پیادهسازی پوش نوتیفیکیشنهای مرورگر کامپیوتر و موبایل ساخته شدهاند و به برندها کمک میکنند از طریق پنجرههای مخصوص، اخبار جدید، اطلاعیهها و اطلاعات مرتبط را، حتی زمانی که مخاطبان در سایت آنها حضور ندارند، به دید آنها برسانند.
– Cloudiq، Salecycle: دو ابزار مفید برای بازیابی مشتریان و افزایش نرخ خرید که با بهرهگیری از دادههای مرتبط با رفتار کاربران و هوش مصنوعی روشهایی را برای بازگرداندن مشتریانی که خرید خود را نیمه کاره رها کردهاند طراحی میکنند و حتی میتوانند در پیشبینی تقاضاهای خرید و بهینهسازی تجربه کاربری نیز کاربردی باشند.
– Adobe Target، Google Optimize: دو ابزار تخصصی برای آزمایش، A/B Testing و بهینهسازی صفحات و طراحیها. با استفاده از این ابزارها میتوان شکلهای مختلفی از یک فعالیت آنلاین در یک صفحه را طراحی کرد و نتیجه هر طرح را به صورت دقیق و مبتنی بر آمار و دادهها بررسی کرد تا به بهینهترین طراحی ممکن رسید.
– Live Chat، Crisp: ابزارهایی یکپارچه برای مدیریت ارتباط با مشتریان که با امکانات فراوان خود، از چتباتها تا صندوق یکپارچه برای بخش مدیریت با مشتریان، به برندها این امکان را میدهند تا در هر لحظه و در تمام نقاط تماسی آنلاین خود ارتباطی سریع، ساده و مؤثر با مشتریان داشته باشند و بتوانند به راحتی و بدون اتلاف وقت سؤالات، نظرات و انتقادات آنها را دریافت کنند و بلافاصله جواب دهند.
– Hootsuite، Sprout Social: دو ابزار بسیار قدرتمند برای مدیریت تولید و انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی که برای تمامی مراحل، از طراحی و تولید تقویم محتوایی تا نظارت بر فرایند اجرا و در نهایت انتشار، ابزارهای متعددی را فراهم کردهاند. محیط یکپارچه و جامع این دو ابزار کار با آنها را ساده و بهینه کرده و باعث شده است تیمهای تولید محتوا با استفاده از آنها قادر باشند به راحتی فعالیتهای برند در شبکههای اجتماعی را برنامهریزی و اجرا کنند.
– Audiense: یک ابزار جامع در زمینه رصد مخاطبان در شبکههای اجتماعی. این سرویس مخاطبان توییتر برند را بررسی میکند و ضمن مشخص کردن ویژگیهای دموگرافیک آنها، علایق، دغدغهها و موضوعات مورد توجه آنها را مشخص میکند. آگاهی از این موارد به برندها کمک میکند حضوری بسیار مؤثرتر در فضای شبکههای اجتماعی داشته باشند و بتوانند با مخاطبانشان ارتباطی نزدیکتر برقرار کنند.
– Clearbit: این ابزار با استفاده از بیش از ۱۰۰ منبع اطلاعاتی، پروفایل جامع و کاملی را از ویژگیهای هر مشتری عضو وبسایت شما تهیه میکند. بررسی این پروفایلها برای شناخت بهتر مخاطبان و طراحی دقیقتر کمپینهای بازیابی ارتباط و یا پیشنهادات شخصیسازی شده بسیار کاربردی است.
– MailChimp، DotMailer: دو مورد از قدرتمندترین سرویسهای بازاریابی ایمیلی که امکانات بسیاری را برای طراحی خبرنامهها، اطلاعیهها و سایر محتواهایی که به صورت ایمیل ارسال میشوند فراهم میکنند. در گام بعد با استفاده از این سرویسها میتوان ایمیلها را به لیست عظیمی از مخاطبان برند ارسال کرد و در نهایت نیز نرخ باز شدن ایمیلها، تعداد کلیکها روی هر لینک و سایر اطلاعات آماری را برای بهینهسازی ایمیلهای بعدی بررسی کرد.
بیشتر بخوانید : تبلیغات بنری چیست
دیجیتال مارکتینگ ایرانی
با توجه به آنکه بسیاری از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خارجی با توجه به هزینهها، روشهای پرداخت و یا قوانین محدود کننده برای کاربران ایرانی قابل استفاده نیستند، ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ایرانی مختلفی برای فعالان این حوزه توسعه داده شدهاند که از جمله بهترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– وبگذر، آمارفا: دو مورد از ابزارهای جمعآوری و آنالیز اطلاعات مربوط به وبسایت و بازدیدکنندگان. هردوی این ابزارها رایگان هستند و اطلاعات و دادههای مهمی را در مورد میزان بازدیدها و توزیع آنها از نظر روز و ساعت، موقعیت جغرافیایی بازدیدکنندگان، سایتهای ارجاعدهنده، دستگاه و سیستم عامل مخاطبان، صفحات پربازدید و… به صورت طبقهبندی شده و همراه با نمودارهای مرتبط در دسترس متخصصان مارکتینگ قرار میدهند.
– ویرگول، بلاگفا، میهنبلاگ و…: ابزارهایی برای تولید وبلاگهای اختصاصی و انتشار مطالب که قابلیت شخصیسازی و مدیریت یکپارچه را نیز برای کاربرانشان فراهم میکنند.
– لندین، لندیک: دو ابزار ایرانی برای ساخت صفحات فرود که با فراهم کردن قالبهای پیشآماده و امکانات متنوع، این امکان را فراهم میکنند تا صاحبان کسبوکار بدون نیاز به دانش فنی و تخصصی صفحات فرودی جذاب و کارآمد طراحی کنند.
– آپارات، نماشا: دو پلتفرم قدرتمند ایرانی برای انتشار محتوای ویدیویی که هم جامعه مخاطبان گستردهای دارند و با انتشار ویدیو روی آنها و استفاده از الگوریتمهای جستجو و پیشنهاد آنها میتوان مخاطبان بالقوه را جذب کرد و هم میتوان پس از بارگذاری محتوا، لینک پنجره نمایش را در وبسایت خود قرار داد تا بدون نیاز به تأمین فضا برای ذخیره فایل ویدیوها، در داخل وبسایت برند آنها را نمایش داد.
– نجوا، پوشه: دو ابزار ایرانی قدرتمند در زمینه طراحی و ارسال پوش نوتیفکیشن برای وب و موبایل که امکانات متعددی را نیز در زمینههای مارکتینگ اتومیشن، ایمیل مارکتینگ و ارسال پیامکهای تبلیغاتی فراهم میکنند و میتوانند برای بازیابی مخاطبان، پیگیری سبدهای رها شده، اطلاعرسانی از رخدادهای وبسایت و… بسیار کاربردی باشند.
– رایچت: یک ابزار ایرانی برای مدیریت چت با مخاطبان در وبسایت. با استفاده از رایچت میتوانید پیامهای هوشمند برای بازدیدکنندگان وبسایتتان ارسال کنید و یا با فراهم کردن امکان چت، پیامها، سؤالات و نظرات آنها را صورت مستقیم و سریع دریافت نمایید. این ابزار بر روی تمامی وبسایتها قابل نصب است و با فراهم کردن امکان اتصال به تلگرام کار را برای مدیران و کارشناسان ارتباط با مشتریان نیز راحت میکند.
– نوینهاب: یک ابزار دیجتال مارکتینگ ایرانی جامع برای مدیریت شبکههای اجتماعی. با استفاده از نوین هاب میتوانید در یک داشبورد به تمامی اکانتهای شبکههای اجتماعی برند خود دسترسی داشته باشید، تقویم محتوایی خود را طراحی کنید، زمانبندی انتشار محتواها را تعیین کنید تا به صورت خودکار منتشر شوند، پیامها و کامنتها را به صورت یکجا مشاهده کنید بدون آنکه نیاز باشد تا به تک تک پستها سر بزنید، آمار و دادههای حساب کاربری شبکههای اجتماعی خود را آنالیز کنید و بسیاری امکانات و قابلیتهای دیگر که همه در یک داشبورد یکپارچه و جامع در دسترس شما قرار دارند.
– میلچی: یک ابزار ایمیل مارکتینگ ایرانی که علاوه بر فراهم کردن ابزارهای مختلف برای طراحی ایمیلهای گروهی، امکان آزمایش آنها و در نهایت ارسال جمعی ایمیل برای لیستی از مخاطبان شما را نیز فراهم میکند. میلچی قالبهای پیشآمادهای را برای طراحی ایمیلهای جذاب و مؤثر در اختیار شما قرار میدهد، امکان ساخت پاپآپهایی برای دریافت آدرس ایمیل در داخل وبسایت را فراهم میکند، ارسال ایمیلها را انجام میدهد و در نهایت با ارائه گزارش از نتیجه کمپین به شما کمک میکند فعالیتهای ایمیل مارکتینگ خود را بهینه کنید.
معرفی ابزارهای رایگان دیجیتال مارکتینگ
برای استفاده از بسیاری از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ لازم است تا هزینهای برای خرید خدمات پرداخت کنید. این هزینهها معمولاً به صورت دورهای هستند و در حقیقت نوعی حق عضویت به حساب میآیند. اما برخی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ رایگان هم وجود دارند که امکانات کاربردی قابل توجهی را برای کاربران فراهم میکنند.
استفاده از پلن رایگان گوگل آنالیتکز تقریباً بیشتر نیازهای مربوط به آنالیز دادهها و آمار وبسایت را برای اغلب کسبوکارها تأمین میکند. در کنار آن، وبگذر و آمارفا نیز خدمات خوبی را در این زمینه به صورت رایگان ارائه میکنند. سرویسهای دیگری مانند Google Alerts یا TalkWalker به صورت رایگان این امکان را برای شما فراهم میکنند که هر زمان در وبسایتی نام برند شما آورده شد پیامی دریافت کنید و بتوانید محتوای منتشر شده را بررسی کنید. تاکواکر، تا حدی شبکههای اجتماعی و هشتگها را نیز بررسی میکند.
برخی سرویسها مانند HootSuite در کنار پلنهای پولی که امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد، پلنهای رایگانی نیز دارند که با وجود محدود بودن میتواند برخی از نیازهای شما را تأمین کند. در بسیاری از موارد محدودیت این پلنها بیشتر از نظر تعداد حسابهای شبکههای اجتماعی است که به طور همزمان میتوانید مدیریت کنید.
سرویسهایی مانند Trello برای تولید تقویم محتوایی نیاز به پلن پولی ندارند و پلن رایگان آنها نیز تمامی نیازهای این حوزه را برای یک برند برآورده میکند.
پلن رایگان MailChimp برای ارسال ایمیل به لیستهای کمتر از ۲۰۰۰ نفر کافی است و با استفاده از آن تا ۱۲۰۰۰ ایمیل در ماه را میتوان ارسال کرد.
سرویس Moz Local نیز بدون نیاز به پرداخت هزینه اطلاعات نسبتاً خوبی را در خصوص بهینه بودن از نظر موتورهای جستجو در اختیار شما قرار میدهد.
در میان ابزارهای دیجیتال مارکتینگ گوگل، برای استفاده از سرچ کنسول، یوتیوب، Keyword Planner و یا گوگل ترندز نیازی به پرداخت هزینه ندارید و صرفاً با داشتن یک اکانت گوگل و اتصال صحیح آن به وبسایت میتوانید از این خدمات استفاده کنید.
با استفاده از وبسایت SimilarWeb میتوانید وبسایت خودتان و یا رقبایتان را از نظر محتوا، مخاطبان و ترافیک آنالیز کنید.
اگر وبسایت خود را با استفاده از زیرساخت وردپرس طراحی کنید، افزونههای رایگان و یا نیمه رایگان بسیاری نظیر Yoast برای بهینهسازی از نظر موتورهای جستجو وجود دارند که بدون صرف هزینه قابل توجه، امکانات کاربردی بسیاری را در اختیار شما قرار میدهند.
در بسیاری از موارد، نسخههای پولی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ ایرانی و خارجی اشاره شده در متن، مربوط به سازمانهای بزرگ است و این سرویسها پلنهای رایگانی را در اختیار سازمانهای کوچکتر قرار میدهند که ممکن است تمام نیاز شما با همان پلن برآورده شود. در سایر موارد هم، اکثر این ابزارها برای مدت محدودی دسترسی کامل را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهند تا خدمات آنها را امتحان کنید و ببینید آیا ارزش پرداخت هزینه را دارند یا خیر.