تبلیغات آنلاین عبارتیست که امروزه همه جا به گوش میخورد. براساس گزارش مجلهی Adobe Digital Index (IDA) با عنوان «تبلیغات دیجیتال و هوش اجتماعی در طول سه ماههی سوم سال ۲۰۱۵»، تلاش فوقالعادهی فیسبوک برای شخصی سازی تبلیغات، باعث ترغیب گوگل به اعمال تغییرات در کسبوکار خودش شده است. مجلهی ADI ادعا کرده است که ۵۱ درصد از کاربران در نظرسنجی اخیرش اعلام کردهاند تبلیغات فیسبوک بهجاترین تبلیغات اینترنتی است. رتبهی دوم این لیست متعلق به تبلیغات یوتیوب (با ۱۷ درصد از آراء) است و رتبهی سوم هم به صورت مشترک به گوگل پلاس و پینترست (با ۶ درصد از آراء) تعلق دارد.
درنتیجه، واضح است گوگل به خودش بیاید و برای سروسامان دادن به اوضاعش، ابزار Customer Match (تطبیق مشتری) را عرضه کند تا تبلیغکنندهها برای تبلیغات آنلاین بتوانند براساس تاریخچهی جستجوی کاربر، تبلیغات را برای کاربر شخصیسازی کنند. تامارا گافنی، تحلیلگر ارشد مجلهی ADI در این مورد میگوید: «نرخ کلیک تبلیغات فیسبوک از سال پیش تا به حال ۳۵ درصد رشد کرده. مشخصه که برنامهریزیها به خوبی جواب دادند. بازاریابها هم روز به روز بیشتر از این پلتفرم استفاده میکنند. به علاوه، کاربرها هم به تبلیغات علاقهمندتر شدند.»
برای داشتن تبلیغات آنلاین هدفمند در جهت رسیدن به اهداف کسب و کارتان به وبسایت آژانس تبلیغاتی پرمون طرح مراجعه کنید و یا با شماره 92005146 تماس بگیرید.
مجلهی ADI در بخشی از تحلیل خود، فعالیت مشتریان سایتهای معتبری را که به برند تبدیل شدهاند از پائیز ۲۰۱۴ تا پائیز ۲۰۱۵ بررسی کرده است. درخلال این پژوهش، واکنش کاربران نسبت به ۹۰۰ میلیارد تبلیغات آنلاین در سایتهای جستجو و شبکههای اجتماعی (از قبیل گوگل، فیسبوک، بینگ، یاهو، بایدو و یاندکس) تحلیل شده است. به علاوهی اینکه ۲۳ میلیارد بازدید از شبکههای اجتماعی فیسبوک، توئیتر، پینترست، تامبلر، ردیت، یوتیوب و لینکدین هم کاملا بررسی شده است. نتایج این گزارش نشان میدهند نرخ کلیک روی تبلیغات گوگل، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ حدود ۲۵ درصد رشد داشته که از آمار ۳۵ درصدی فیسبوک پایینتر است.
احتمالا عرضهی ابزار Customer Match هم نشان میدهد گوگل برای بالا بردن این رقم تحت فشار است و تلاش میکند تبلیغات آنلاین خود را تا حد ممکن شخصیسازی کند. مت رابرتس، از تحلیلگران ارشد مجلهی ADI معتقد است: «گوگل در طول ماههای اخیر موفق شده با هدفگذاری بهتر روی تبلیغات، هم هزینههایش رو کاهش بده و هم نرخ کلیکش رو تا حدی افزایش بده. کاملا واضحه که حوزهی نمایش تبلیغات هنوز هم کاملا رقابتی و سودآوره. مطمئنا ابزار Customer Match هم به گوگل کمک میکنه در این عرصه موفقتر از قبل عمل کنه».
حوزهی جستجوی مجلهی ADI در ادامهی گزارش خود توضیح داده است که آمریکای شمالی، بیشترین بودجهی بازاریابی جستجو را به خودش اختصاص داده است. مت رابرتس اقتصاد قدرتمند ایالات متحده را دلیل این قضیه میداند: «احتمالا تفاوتهای اقتصادی علت اصلی تقسیم نابرابر بودجههاست». درحقیقت، بودجهی تبلیغات موتورهای جستجو در منطقهی آمریکای شمالی، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۷ درصد رشد داشته است. نرخ کلیک روی تبلیغات هم رشد مضاعفی داشته و هزینه به ازای هر کلیک (CPC) هم ثابت باقی مانده است.
جالب است که بینگ از لحاظ جذب بودجهی تبلیغات آنلاین در موتورهای جستجو، در همه جای دنیا به جز آمریکای شمالی از گوگل پیشی گرفته است. البته توجه داشته باشید که گوگل همچنان در این عرصه بلامنازع است و به تنهایی ۷۱ درصد از سهم بازار آمریکای شمالی در حوزهی تبلیغات موتورهای جستجو را به خودش اختصاص داده است و نرخ کلیک روی لینک (CTR) آن هم حدود ۱۶ درصد رشد داشته است.
رابرت در ادامهی صحبتهایش توضیح داده است که بین صنایع مختلف، فروشگاهها بیشترین بودجه را صرف تبلیغات در موتورهای جستجو میکنند؛ احتمالا این رقم اواخر سال که فروشگاهها به تکاپوی فروش پیش از تعطیلات میافتند بیش از پیش میشود. مجلهی ADI پیشبینی میکند در طول سه ماههی آخر سال، صنعت اتومبیل هم بیشترین بودجه را به تبلیغات آنلاین اختصاص بدهد. هزینه به ازای هر کلیک (CPC) در حوزهی اتومبیل، به لطف بهینهسازیهای صورت گرفته، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته و نرخ کلیک روی لینکها (CTR) هم در این بخش رشد ۳۲ درصدی داشته است.
میزان هزینهها در کمپینهای موبایلی در طول سال قبل رشد چندانی نداشت. هزینه به ازای هر کلیک (CPC) در گوشیهای همراه هوشمند، تقریبا ثابت بود، اما نرخ کلیک (CTR) در حوزهی موبایل رشد مضاعفی داشت. فروشگاهها امیدوارند این آمار و ارقام همچنان روند صعودی داشته باشد. در ادامهی گزارش مجلهی ADI آمده است که میزان درآمد حاصل از هر بازدید (RPV) در شبکههای اجتماعی روز به روز بیشتر میشود. کاملا واضح است که فیسبوک در این زمینه از تمام رقبایش موفقتر است؛ رتبهی دوم این لیست هم به پینترست تعلق دارد. رابرتس در این خصوص میگوید: «خیلی جالبه که ردیت هم باوجود تمام مشکلاتی که در طول این چند سال داشته، به سرعت رشد کرده و به پلتفرمهای اجتماعی قدرتمند نزدیک شده». درواقع ردیت موفق شده است میزان درآمد به ازای هر بازدید (RPV) خود را دو برابر کند و به توئیتر کاملا نزدیک شود.
نکتهی دیگری که مجلهی ADI بررسی کرده این است که با وجود بالا بودن نرخ کلیک روی لینکهای تبلیغات آنلاین فیسبوک، میزان تعامل کاربران با ویدئوها و تصاویر این شبکهی اجتماعی نسبتا پایین است. عقیدهی رابرتس هم این است که: «سال گذشته روی الگوریتم فیسبوک تغییراتی اعمال شد که نحوهی نمایش لینکها رو تغییر داد. بعد از اعمال این تغییرات، بازاریابها هم مجبور شدند به جای تمرکز صرف روی تصاویر و ویدئوها، لینکهایی ایجاد کنند که واقعا مخاطب رو جذب کنه». پریسکوپ که در طول سه ماههی نخست ۲۰۱۵ ناگهان بین کاربران شبکههای اجتماعی محبوبیت پیدا کرد هم همچنان در تلاش است تا به یکی از قدرتهای اصلی این حوزه بدل شود.
سپتامبر ۲۰۱۵ بود که نمایش یک فیلم در هندوستان ممنوع شده بود، از طریق پریسکوپ پخش شد و باعث شد این شبکه اجتماعی زبانزد خاص و عام شود. رابرتس در این خصوص میگوید: «اگر یک اتفاق مثل این بتونه توجه مردم رو تا این حد به پریسکوپ جلب کنه، معلوم میشه این پلتفرم هنوز جا داره چندین برابر رشد کنه».
برای داشتن تبلیغات آنلاین هدفمند در جهت رسیدن به اهداف کسب و کارتان به وبسایت آژانس تبلیغاتی پرمونطرح مراجعه کنید و یا با شماره 92005146 تماس بگیرید.