شبکه های اجتماعی امروزه به یک ابزار قوی در بازاریابی و برندینگ تبدیل شدهاند. بازاریابی سنتی، به لطف ظهور رسانههای اجتماعی و تغییر جهت قدرت به سمت مصرف کنندگان به پایان مورد انتظار خود نزدیک شده است. شبکه های اجتماعی نشان دادهاند که شرکتها باید به اصل اولیه توسعه و پیشرفت و عمل به وعدههای گفته شده، پایبند باشند.
اگز صد تولید محتوا و تبلیغات هدفمند در بستر شبکه های اجتماعی دارید به سایت آژانس تبلیغاتی پرمون طرح مراجعه کنید و یا با شماره 8823092 تماس بگیرید.
همیشه این خطر در کمین شرکتها بوده است که در طولانی مدت باعث ناامیدی مشتریان خود گردند. اما امروزه با توجه به ابعاد و سرعت انتقال اطلاعات در شبکه های اجتماعی ، سقوط شرکتها به طور دردناکی سریع و در کمترین زمان اتفاق می افتد. کافیست واکنشهای بسیار تند اینترنتی در برابر دوچرخههای بسیارگران کریپتونایت Kryptonite که قفل دوچرخه آن به راحتی باز میشدT در نظر آورید و یا لپتاپهای قابل اشتعال دل Dell.
در واقع باید به یاد داشت که شرکتهایی در این محیط موفق خواهند شد که نهایت استفاده را از فرصتهایی که شبکه های اجتماعی در اختیار آنها قرار میدهند برده و در عین حال کاملا مراقب هستند که به وعدههای داده شده عمل کنند. همچنین تلاش کنند که با تشخیص صحیح، اصول بازاریابی را مرتب اصلاح نمایند، به جای آن که آن را دوباره و از نو بنویسند.
اهرم شبکه های اجتماعی
اکثر شرکتها به شبکههای اجتماعی به عنوان ابزاری جهت تعامل و همکاری، گرایش پیدا کردهاند و از این طریق و با ارتباط و دسترسی به افراد با تخصص و خلاقیتهای گوناگون، به توسعه محصولات خود کمک میکنند. همچنین، شبکه های اجتماعی میتوانند باعث افزایش آگاهی از برند ، آزمایش و در نهایت فروش محصول گردد، به خصوص هنگامی که یک کمپین تبلیغاتی به راه میفتد و همه گیر ( وایرال) میشود. با این حال، مسئله مهمتر برای اکثر شرکتها آن است که سریعتر از گذشته و از طریق شبکه های اجتماعی میتوانند به درک و فهم غنی و بیواسطه از مشتریان برسند.
در گذشته، تحقیقات بازار بیشتر محصول محور بود تا مشتری محور و بررسی بازاریابان در مورد نگرش و رفتارهای افراد در ارتباط با برند بود. اخیراً شاهد افزایش تحقیقات مردم شناسانه جهت درک بهتر آن هستیم. شبکه های اجتماعی با ارائه راهکارهای قوی جهت کشف عقاید و سبک زندگی مصرف کنندگان، قدمهای فراتری در این مسیر برداشتهاند.
پراکتر و گمبل (Procter & Gamble) از اولین شرکتهایی بود که به شبکه های اجتماعی روی خوش نشان داد. در حال حاضر همه بیزینسهای زیرمجموعه این شرکت دارای سایتهایی هستند که انجمنها و بازارهای خاصی را هدف گرفتهاند. به طور مثال، گروه مراقبتهای زنانه این شرکت، با درک نیاز به شنیده شدن مشتریان، اطمینان حاصل کردهاند که سایت Beinggirl بیشتر از آن که در مورد محصولات باشد، به سختیها و رنج های دختران 11 تا 14 ساله، لحظات شرم آور، نگرانیهای بهداشتی و مشکلات روابط با پسران بپردازد. ارزش اصلی سایت برای P&G هدایت به سمت فروش محصولات نیست بلکه شناخت و درک بیشتر از دنیای مشتریان هدف است.
البته که شرکت P&G پس از مدتی با روی تاریک شبکه های اجتماعی رو به رو شد. در سال 2009، پس از آنکه شرکت، استفاده از فناوری Dry Max در خط تولید محصولات پوشک خود، با وعده محافظت بیشتر و حجم کمتر را به عموم معرفی کرد؛ سارا شاه یک مشتری عصبانی که کودکش پس از استفاده از محصول دچار حساسیت پوستی شده بود اقدام به ایجاد صفحه ای در فیسبوک نمود. هدف از ایجاد سایت، فشار بر روی شرکت برای متوقف کردن تولید این محصول بود. گزارش ها از حساسیت پوستی و تاول همچنان ادامه داشت و تا ماه می، هفت هزار نفر پدر و مادر به این کمپین پیوستند.
P&G که به کیفیت محصول خود کاملا اطمینان داشت محکم ایستادگی کرد. تجربه طولانی آن ها در این حوزه به آن ها آموخته بود که همیشه درصد مشخصی از نوزادان از حساسیتهای پوستی رنج میبرند و این نسبت پس از معرفی فناوری جدید Dry Max تغییری نکرده است. این شرکت با کمک از شبکه های اجتماعی معتبر و با تجربه خود Pampers Village و صفحه فیسبوک Pampers Facebook این مسئله را به روشنی و با همدلی با همگان مطرح کرد. به تمامی شکایات پاسخ، به والدین مشاوره، و همچنین چرایی عدم توقف تولید محصولات توضیح داده شد. در ماه سپتامبر ، کمیسیون ایمنی کالاهای مصرفی ایالات متحده گزارش داد که هیچ ارتباطی میان Dry Max و بروز حساسیت پوستی نیافته است.
کمپانی تویوتا نیز در هنگام مواجه با مشکل مرجوعی تولیدات خود به دلیل شتاب گرفتن ناگهانی سرعت خودرو بدون هشدار قبلی، به عنوان بخشی از مدیریت بحران خود، از شبکه های اجتماعی به طرز ماهرانهای بهره برد. تیمی را مامور نظارت و پاسخ دهی به شایعات در فیسبوک و دیگر شبکهها کرد و اقدام به ایجاد اکانت توییتر به نام مدیر ارشد عملیاتی خود جیم لنتز (Jim Lentz) نمود. تیم مربوطه هواداران آنلاین را شناسایی کرد و به آنها مجوز داده شد تا از طریق کانالهای شرکت تویوتا، اظهارات خود را در شبکه های اجتماعی پخش کنند. آنها با استفاده از خوشنامی و اعتبار برند شرکت که نتیجه دههها عمل کردن به وعده کیفیت ، دوام و قابلیت اطمینان بود، از شبکه های اجتماعی و دیگر رسانههای نوظهور، جهت خنثی کردن بیشتر حملات و اظهارات منفی به خوبی بهره بردند. تا مارس 2010 ، و زمانی که فراخوان مرجوعی رو به اتمام بود، فروشهای تویوتا با فروش تویوتا کمری و تویوتا کرولا رو به رشد بود و در صدر لیست فروش کلیه خودروهای سواری قرار گرفت.