اینبار در پرمون طرح در این مقاله نگاهی بیطرفانه به عملکرد آژانس تبلیغاتی کوچک و بزرگ خواهیم داشت. اینکه هر کدام چه ویژگی هایی دارند، چه زمانی به عنوان یک برند بهتر است با آژانس تبلیغاتی بزرگ همکاری داشته باشیم و چه زمانی با آژانسهای کوچک
همچنین دربارهی معایب و مزایایی هر کدام صحبت میکنیم. میگوییم بافت داخلی هر آژانس تبلیغاتی کوچک و یا بزرگ چگونه است و این بافت داخلی چه تاثیری بر کار شما دارد. در انتها بعد از خواندن این مقاله میتوانید با در نظر گرفتن موقعیت فعلی خود تصمیم بگیرید بهتر است با آژانس تبلیغاتی بزرگ و معروف کار کنید یا آژانس تبلیغاتی کوچک
ویژگیهای آژانس تبلیغاتی کوچک
تعداد نیروی کاری شرکتهای تبلیغاتی کوچک کم است، این تعداد معمولا عددی بین ۵ تا ۱۰ نفر است. نیروها در یک حوزه متخصص هستند اما کارهای نزدیک به تخصص و حوزه کاری خود را نیز انجام میدهند. مثلا کارگردان هنری ممکن است کار تدوین و صداگذاری را نیز انجام دهد.
تعداد کارها و مشتریان آژانس تبلیغاتی کوچک محدود است و در سال می توانند با تعداد انگشت شماری مشتری کار کنند.
رِنجهای حقوقی افراد بر اساس تخصص است اما ارتقا شغلی آنها محدود است. افراد در شرکتهای تبلیغاتی کوچک با هم صمیمیتر هستند و روابط دوستانهای دارند و دورهمیهای صمیمی و خودمانی دارند.
افراد به سازمان متعهد هستند و تغییرات نیرو کمتر اتفاق میافتد در مواقع لازم برای انجام کار از جان و دل مایه می گذارند چرا که به سازمان احساس تعلق دارند.
ویژگیهای آژانس تبلیغاتی متوسط ( نسل دوم)
تعدادی نیروی کاری این شرکتها بیشتر از شرکتهای کوچک است، معمولا بین ۲۰ تا ۵۰ پرسنل کاری دارند. اما تفاوت این شرکتها با شرکتهای تبلیغاتی بیشتر شدن تعداد واحدها و اضافه شدن نیروهای استراتژیست و ایده پردازی است چرا که شرکتهای کوچک با توجه به محدودیتهای خود فقط نیروهای اجرایی دارند و فعالیتهای ایده پردازی را همان نیروهای اجرایی انجام میدهند.
آژانس تبلیغاتی متوسط نیز در طول سال توانایی پاسخ گویی به مشتریان محدودی را دارد و از نظر فضای صمیمی شبیه شرکت تبلیغاتی کوچک است و واحدهایش شبیه شرکتهای تبلیغاتی بزرگ است با این تفاوت که بروکراسی اداری بسیار کم و سادهای دارد. شرکتهای تبلیغاتی متوسط نیز معمولا نیروهای متخصص و ثابتی دارند اما با رشد شرکت ارتقا شغلی یا تغییر حیطه کاری در آن اتفاق میافتد.
ویژگیهای آژانس تبلیغاتی بزرگ
نیروی شرکتهای تبلیغاتی بزرگ بیشتر است، این تعداد معمولا بالای ۵۰ نفر است. واحدهای مختلف از هم مجزا هستند، هر بخش مدیر مربوط به خود را دارد و افراد یک تیم تخصصهای شبیه به هم دارند. آژانسهای بزرگ فضاهای بزرگتری نسبت به آژانسهای کوچک دارند. برخی نیز فضاهای اختصاصی برای تفریح و دورهمیها و جشنها دارند. آژانسهای بزرگ در تمامی حوزهها سابقهی فعالیت و نمونه کار دارند. تعداد مشتریان آنها در سال زیاد است و با برندهای گوناگون از حوزههای مختلف همکاری می کنند.
به جز نیروهای کاری که حقوق بالایی دارند بقیه بدون توجه به تخصصشان حقوق متوسطی دارند و معمولا این نوع نیروها در آژانسهای بزرگ دوام نمیآورند و برای به دست آوردن حقوق و جایگاهی بهتر همکاری خود را قطع می کنند. برخی نیز سمت های پایین را در آژانسهای بزرگ صرفا برای داشتن رزومهای قوی قبول میکنند.
مزایای کار کردن با آژانس تبلیغاتی کوچک
عمق کار:
همانطور که گفتیم آژانس های تبلیغاتی کوچک نیروهای کمتری دارند پس در نتیجه تعداد کمتری مشتری دارند به همین دلیل تمرکز آنها برای انجام دادن کار شما بیشتر است. آنها زمان بیشتری را صرف پروژهی تبلیغاتی شما می کنند و در نهایت اگر از آنها پروپوزال دریافت کنید متوجه می شوید که فعالیت آنها عمق بیشتری دارد.
شناخت مشتری:
نتیجهی صمیمیت و تعهد در آژانسهای تبلیغاتی کوچک این است اگر بخواهید با آنها کار کنید هر بار با همان نیروهای قبلی سر و کار دارید، حرفهای شما را به خاطر دارند و سلیقهی کاری شما را یاد گرفتهاند. در این راستا شرکت تحقیقات بازار خانه ایده آزود به شما کمک خواهند کرد .
خلاقیت محور:
از آنجا که به دلیل محدودیتهای نیروی کاری معمولا تیم استراتژی در این آژانسها وجود دارد آنها با مزیت خلاقیت تمام تلاش خود را می کنند تا مشتری را به خود جذب کنند. برخی از آژانسهای کوچک خارجی که با تمرکز بر خلاقیت کارهای خود را پیش میبرند همیشه در صدر جدول برندگان جوایز خلاقیت در تبلیغات میشوند.
حفظ مشتری:
آژانس های تبلیغاتی کوچک سعی میکنند مشتریان خود را حفظ کنند، چرا که تعداد محدودی مشتری دارند و برایشان بهتر است با همان تعداد محدود کار کنند پس آنها به شما توجه و اهمیت ویژهای میدهند.
انعطاف پذیری:
بروکراسی اداری داخلی ندارند، برای مشتری اهمیت ویژهتری قائلاند به همین دلیل در مقابل مشتری و نظراتش انعطاف پذیر هستند.
خوش قولی:
از آنجا که پیچیدگی کارها در آژانسهای تبلیغاتی کوچک کمتر است و تعداد مشتریان محدودی نیز دارند معمولا زمانی که به شما برای تحویل کار اعلام میکنند زمان واقعی است و به آن پایبند هستند و نیروهای کاری چون متعهد به شرکت هستند برایشان مهم است خوش قول بمانند پس کار را به موقع و در زمان اعلام شده به شما تحویل میدهند.
تخصص در یک حوزه:
آژانسهای کوچک به دلیل محدودیت نیروی انسانی که دارند، معمولا میتوانند در یک یا دو حوزه متخصص باشند، اما در آن حوزه نسبت به رقبای بزرگ خود عمیقتر و متخصصتر هستند و شما با خیال راحت میتوانید در آن زمینه به آنها اعتماد کنید.
مزایای کار کردن با آژانس تبلیغاتی متوسط ( نسل دوم)
خلاقیت:
چون که آنها به میزان تخصص خود حقوق کافی دریافت میکنند و در محیطی آرام و صمیمی فعالیت میکنند زمانشان معمولا درگیر فعالیتهای داخلی شرکت یا دغدغههای مالی شخصی یا تغییر شغل نمیشود به همین دلیل معمولا فکر آنها آزادتر است و با خلاقیت بیشتری کارها را انجام میدهند.
زمان اختصاصی که برای پروژه شما صرف میشود یکی دیگر از مزایای شرکتهای تبلیغاتی کوچک است احتمالا در زمان دو هفتهای که از شما وقت میگیرند بیشتر زمانشان را صرف کار شما میکنند تا بتوانند سفارش شما را به بهترین نتیجه برسانند و شما را به مشتری دائمی خود تبدیل کنند و همین نوع تفکر باعث میشود تلاش کنند خلاقیت بیشتری در کارهایشان داشته باشند.
انعطاف پذیری:
بروکراسی اداری داخلی آژانسهای نسل دوم نیز خیلی پیچیده نیست و امکان تغییرات و انعطاف پذیری در مقابل ادیتهای مشتری برای آنها ممکن است.
واحدهای متخصص:
آژانسهای متوسط که نیروی کاری آنها بیشتر ار آژانسهای کوچک است برای انجام هر کار فقط یک نفر را ندارند و برای هر تخصص چند نفر در سمتهای مشابه یا متفاوت کنار هم هستند و یک واحد متخصص را تشکیل میدهند.
استراتژی محور:
با داشتن واحدهای مختلف موضوع استراتژی در ابعاد مختلف مهم میشود. پس برای هماهنگی و یکپارچه سازی تبلیغات، داشتن استراتژی اهمیت ویژهای پیدا میکند. آژانسهای متوسط با داشتن واحد استراتژی فعالیتهای تبلیغاتی خود را بر اساس استراتژی در کنار خلاقیت پیش میبرند.
مدیا:
آژانسهای کوچک به دلیل محدودیتهای مالی و مجوز های لازم مدیاهایی مثل بیلبورد، امکان رزو صدا و سیما را ندارند که این مسئله در آژانسهای متوسط و بزرگ حل شده است.
خدمات جامع:
آژانسهای تبلیغاتی بزرگ واحدها و تیمهای مختلفی دارند به همین دلیل خدمات جامعی میتوانند به شما ارائه کنند. آنها درتمامی زمینههای آفلاین و آنلاین خدمات تبلیغاتی شما را میتوانند پوشش دهند و یک کمپین۳۶۰ درجه را به راحتی برای شما اجرا کنند.( آژانسهای بزرگ و متوسط).
ارزش مشتری:
ارزش مشتری برای آنها یکسان است. اگر یک برند بزرگ، کوچک یا متوسط باشید نیروها به یک میزان برای شما زمان میگذارند بر اساس تعهدی که دارند و مشتری درجه دو یا سه برای آنها بی معنیاست.
مزایای کار کردن با آژانس تبلیغاتی بزرگ
تجربه کاری:
نمونه کارهای متعدد در زمینههای کاری مختلف شرکتهای بزرگ نشان دهنده تجربهی کاری زیاد شرکتهای تبلیغاتی بزرگ است. آنها پروژههای زیادی شبیه پروژهی شما انجام دادهاند پس شما میتوانید به راحتی به آنها اعتماد کنید که از پس کمپین تبلیغاتی شما بر میآیند.
مهارت قابل اعتماد:
از آنجا که شرکتهای تبلیغاتی بزرگ مشتریان زیادی دارند، پس نیروهای متخصص متعددی دارند که مهارت لازم برای اجرای تبلیغات شما را دارند پس لزومی ندارد شما نگران این باشید چه کسی کار شما را انجام میدهند در نهایت شما با برندی روبرو هستید که قابل اعتماد است و خروجی مناسبی به شما تحویل خواهد داد.
تیمهای متخصص:
شرکتهای تبلیغاتی بزرگ تیمهای بزرگی دارند و این تیمها براساس یک تخصص دور هم جمع شدهاند. پس اگر مثلا پروژهای را برای شما انجام دهند حاصل فکر چند تیم و چند متخصص خواهد بود.
توانایی انجام پروژههای بزرگ
به دلیل داشتن نیروی انسانی بالا،تیمهای مختلف و دپارتمانها متعدد توانایی انجام پرژوههای بزرگ را دارند. (شرکتهای متوسط نیز این توانایی را دارند اما همزمان نمیتوانند چند پروژهی بزرگ را انجام دهند.)
قدرت چانه زنی
شرکت های تبلیغاتی که تبدیل به برند شدهاند نسبت به دیگر شرکتهای میتوانند در مواقع خاص با افراد سرشناس، صدا وسیما و دیگر سازمانهای بزرگ بهتر چانه زنی کنند تا امتیازی که شما میخواهید را برایتان فراهم کنند اما قاعدتا شرکت شما نیز باید برندی سرشناس با بودجهی مناسب باشد که آنها از نفوذ خود برای شما استفاده کنند.
معایب آژانس تبلیغاتی کوچک
در همهی حوزهها تجربه کاری زیادی ندارند.
حجم کاری زیاد را در مدت کم نمیتواند انجام دهند.
پارتی زیادی ندارند و در موارد خاص که شما نیاز به استفاده از افراد سرشناس دارید نمیتوانید روی آنها حساب کنید.
تنوع افراد متخصص در حوزههای مختلف کم است.
معایب آژانس تبلیغاتی متوسط
شرکتهای تبلیغاتی متوسط جایی بین شرکتهای بزرگ و کوچک را دارند در برخی از آنها ویژگیهای مثبت و منفی هر دو دیده میشود. اما در مقایسه میتوان گفت تجربهی آنها از شرکتهای کوچک بیشتر و از شرکت های بزرگ کمتر است.آنها هم برای پذیرفتن مشتریهای زیاد محدودیت دارند.
ممکن است با برخی از افراد سرشناس همکاری داشته باشند و با برخی نداشتهاند و دقیقا محقق شدن همکاری شما با یک هنرمند، سلبریتی یا اینفلوئنسر برای آنها ممکن است اما زمان بیشتری را نسبت به شرکتهای تبلیغاتی بزرگ به خود اختصاص دهد.
معایب شرکتهای تبلیغاتی بزرگ
به دلیل تعدد پروژههای مختلف برای هر پروژه مجبور هستند زمان کمتری بگذارند.
گاهی نیز یک برند مهمتر از برند شما مشتری آنهاست و عمق و تمرکز روی کار شما کم میشود.
در برخی موارد بدقولی آنها بیشتر است.
اگر تفاوتی بین ایده و اجرا باشد و یا خروجی از نظر شما ایراد داشته باشد به سختی قبول میکنند کار را ادیت کنند.
تغییر زیاد نیرو یا اکانتی که شما با انها ارتباط دارید.
نتیجه گیری:
در هیچ صنعتی در ایران بد یا خوب مطلق وجود ندارد و هنگام همکاری با هر آژانس تبلیغاتی چه بزرگ چه کوچک شما چیزهایی را به دست می آورید و چیزهایی را نه!
پس بر اساس الویت بندیهای خود تصمیم بگیرید. نمونهکارها را ببینید، اینستاگرام آنها را دنبال کنید، حضوری به شرکت آنها بروید، صحبتها و ایدهها را بررسی کنید و بر اساس نیازها و الویتهای خود تصمیم بگیرید.
ما در این مقاله بعد از مصاحبه با چند مشتری و کارمند شرکتهای تبلیغاتی بزرگ و کوچک به این موارد رسیدیم و امیدواریم به شما برای تصمیم گیری درستتر کمک کرده باشیم.
اگر شما نیز تجربهی کاری با آژانسهای تبلیغاتی را دارید خوشحال می شویم تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.