۱۰ اصل بازاریابی شبکه های اجتماعی
درصورتی که از قدرت بازاریابی شبکه های اجتماعی و محتوا به خوبی استفاده کنیم، میتوانیم حجم مخاطبان و مشتریانمان را به صورت پیوسته، افزایش بدهیم. اما اگر در این زمینه تجربه و تخصص قبلی نداشته باشیم، برای شروع ماجرا با چالش بزرگی روبرو هستیم. باید دقیقا با اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی آشنا باشیم. به کمک این ۱۰ اصل اساسی میتوانیم کیفیت فعالیتهای بازاریابیمان را بالاتر ببریم و در فضای آنلاین حضور گستردهتری داشته باشیم؛ میتوانیم شالودهی مستحکمی داشته باشیم که به مشتریها و برندمان کمک کند و باعث سودآوری بیشتری شود.
۱. اصل گوش دادن
برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی و محتوا، باید کمتر صحبت کنیم و بیشتر گوش بدهیم، محتوای آنلاین مخاطب هدفمان را به دقت بخوانیم و در گفتگوهایشان مشارکت کنیم تا بفهمیم چه چیزی برایشان اهمیت دارد. فقط در این صورت میتوانیم محتوایی تولید کنیم که برای کاربر ارزشمند باشد و باعث ایجاد احساس سردرگمی نشود.
۲. اصل تمرکز
بهتر است روی حوزهی کاری مشخصی تمرکز کنیم تا اینکه به شکل نامشخص فعالیتهای پراکنده داشته باشیم. درصورتی که تمرکز استراتژی بازاریابی محتوا و شبکههای اجتماعی روی تقویت برند باشد، شانس موفقیت نسبت به حالتی که استراتژی عمومی باشد و در تمام زمینهها حرکت کند، بیشتر است.
۳. اصل کیفیت
کیفیت همیشه مهم تر از کمیت است. بهتر است ۱۰۰۰ خوانندهی آنلاین داشته باشیم که محتوا را واقعا بخوانند و به اشتراک بگذارند تا اینکه ۱۰ هزار بازدیدکننده داشته باشیم که پس از اولین بازدید، غیبشان بزند.
۴. اصل بردباری
موفقیت در بازاریابی محتوا و شبکه های اجتماعی یک شبه به دست نمیآید. البته در موارد استثنائی ممکن است موفق شویم توجه تعداد زیادی از مخاطبان را یک باره جلب کنیم، اما در حالت کلی باید برای یک بازهی بلندمدت فعالیت کنیم تا به نتایج دلخواهمان برسیم.
۵. اصل رشد تصاعدی
درصورتی که محتوای باکیفیت و تاثیرگذار تولید کنیم و فالوئرهای آنلاین مشتاق و علاقمندی داشته باشیم، مطمئنا هرکدام از فالوئرهایمان محتوا را در وبلاگ و شبکه های اجتماعی خودشان به اشتراک میگذارند و تعداد بینندگان محتوا به صورت تصاعدی افزایش پیدا میکند. بعد از اینکه محتوا در سطح وب به صورت گسترده پخش شد، موتورهای جستجو مثل گوگل هم، در جستجوهای کاربران برای کلمات کلیدی، محتوا را نمایش میدهند. درنتیجه احتمال اینکه خیل عظیمی از افراد، محتوایمان را در سایتهای مختلف پیدا کنند، بسیار زیاد میشود.
مطلب مرتبط: شبکه های اجتماعی و ۱۰ اشتباه مهلک که برای بازاریاب ها گران تمام میشوند
۶. اصل افراد تاثیرگذار
باید به اندازهی کافی وقت بگذاریم تا متوجه شویم در بازار موردنظرمان، کدام افراد تاثیرگذارتر هستند، مخاطبان مناسبی دارند و احتمالا به محصولات و خدماتمان هم علاقمند هستند. باید به این افراد ارتباط برقرار کنیم و این ارتباط را قویتر کنیم. اگر محتوای تولیدی ما از نظر این افراد مفید و کاربردی باشند، احتمال دارد آنها را با فالوئرهایشان به اشتراک بگذارند و در نتیجه کسب و کارمان را به قشر وسیعی از کاربران جدید معرفی کنند.
۷. اصل ارزش
اگر تمام وقتمان را در شبکه های اجتماعی به تبلیغ محصولات و خدماتمان بگذرانیم، مخاطب خیلی زود خسته میشود. صحبتهایمان باید ارزش داشته باشند. باید توجهمان را بیشتر به تولید محتوای تاثیرگذار و تقویت ارتباطمان با مخاطب منعطف کنیم؛ در این صورت افراد تشویق میشوند داوطلبانه به دوستان و آشنایانشان محصولمان را معرفی کنند.
۸. اصل احترام
مطمئمنا اگر مشتری به صورت حضوری به شرکتمان مراجعه کند، محترمانه برخورد میکنیم، اما به مخاطبان آنلاین هم نباید بیتوجهی کنیم. یکی از مهمترین عناصر برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی، تقویت ارتباط است؛ باید تمام مخاطبانی که به صورت آنلاین به کسب و کارمان نزدیک می شوند را جدی بگیریم.
۹. اصل در دسترس بودن
نباید بعد از انتشار محتوا غیبمان بزند؛ باید در دسترس مخاطب آنلاین باشیم؛ باید به شکل پیوسته محتوا منتشر کنیم و در گفتگوهای کاربران مشارکت داشته باشیم. اگر چند هفته یا چند ماه از دسترس خارج شویم، فالوئرهای آنلاین خیلی زود جایگزینمان میکنند.
۱۰. اصل ارتباط متقابل
نمیتوانیم از افراد توقع داشته باشیم محتوایمان را به اشتراک بگذارند و تبلیغ کنند، اما خودمان برایشان کاری نکنیم. باید بخشی از وقتمان در شبکه های اجتماعی را به صحبت دربارهی محتوای تولید شده توسط افراد دیگر و به اشتراک گذاری آن اختصاص بدهیم.
برگرفته از: entrepreneur.com
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!